Tehnologija

Ne odlašajte z odločitvijo za sončno elektrarno

11. oktobra, 2023 - Oglasno sporočilo

Sončne elektrarne so postale izjemno priljubljena izbira za samooskrbno proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov pri nas.

Ta trend se izjemno hitro širi po celotni državi, saj sončne elektrarne predstavljajo rešitev za okolju prijazno in trajnostno proizvodnjo električne energije. Razlogov za njihovo naraščajočo priljubljenost je veliko, v ospredju pa sta zagotovo skrb za okolje in vse višje cene električne energije.

Slovenija ima privilegij velikega števila sončnih dni, kar jo naredi idealno za izkoriščanje sončne energije. Dejstvo je, da so skoraj vse strehe v državi primerne za namestitev sončne elektrarne. Povprečno prejme Slovenija okoli 1.100 kWh sončnega sevanja na kvadratni meter horizontalne površine, kar predstavlja izjemno visok potencial za pridobivanje sončne energije. Ta naravni vir je neprecenljiv, zato je lastna sončna elektrarna za samooskrbo z električno energijo prava odločitev.

Prednosti samooskrbe s sončno elektrarno

Poleg pomembnega doprinosa k varovanju okolja pa samooskrba s sončno elektrarno omogoča tudi znatne prihranke pri stroških električne energije. Na mesečnih računih za električno energijo lahko prihranite kar do 75 %. Z lastno sončno elektrarno ne le znižate svojega računa za elektriko, temveč postanete tudi neodvisni od naraščajočih cen elektrike.

Ena izmed ključnih prednosti sončnih elektrarn je možnost obračuna energije, ki jo ponuja sistem NET metering . Ta sistem lastnikom sončnih elektrarn omogoča, da odvečno električno energijo, ki jo proizvedejo, oddajo v električno omrežje. To energijo lahko kasneje uporabijo, ko sončna elektrarna ne proizvaja dovolj električne energije za potrebe njihovega doma.

Foto: GEN-I Sonce

S sistemom NET meteringa lahko brez dodatnih stroškov uporabljate elektriko iz omrežja, ko jo potrebujete. NET metering namreč poskrbi, da se proizvedeni viški sončne elektrarne upoštevajo v vašo korist v mesecih, ko je proizvodnja nižja od porabe. Letni obračun pa temelji na razliki med oddano in prevzeto električno energijo.

Pomembna informacija za vse, ki o postavitvi sončne elektrarne še razmišljate, pa je, da bo sistem NET metering na voljo le še do konca leta 2023. Za vse, ki si želite izkoristiti to možnost, je nujno, da se čimprej odločite in obrnete na strokovnega ponudnika za izgradnjo sončne elektrarne, ki bo do konca leta oddal vlogo za pridobitev soglasja za postavitev sončne elektrarne. Torej ni potrebno, da letos pridobite soglasje, ampak je dovolj oddana vloga. Čas za samo postavitev sončne elektrarne pa imate nato še celo leto 2024. Od stanja elektroomrežja na vaši lokaciji je namreč odvisno, ali boste prejeli delno ali polno soglasje za postavitev sončne elektrarne. Še do konca leta je na voljo priložnost za tiste, ki želite postati energetsko neodvisni še po trenutnem sistemu obračunavanja in si hkrati zagotoviti prihranke na računih za električno energijo.

Foto: GEN-I Sonce

Izberite zanesljivega ponudnika

Na področju sončnih elektrarn v Sloveniji je GEN-I Sonce vodilno podjetje in se lahko pohvali z več kot 7.500 zadovoljnimi strankami. Ponuja celovito rešitev za izgradnjo sončne elektrarne. Ekipa strokovnjakov pri GEN-I Sonce vam pomaga na čisto na vsakem koraku, od začetnega svetovanja do končne montaže sončne elektrarne in vzdrževanja. S svojim dolgoletnim znanjem in izkušnjami zagotavljajo visoko kakovostno storitev, na katero se lahko vedno zanesete. Certificirana kakovost storitve pa vam zagotavlja zanesljivo in varno naložbo za prihodnost.

Obiščite njihovo spletno stran, kjer boste našli vse potrebne informacije o postavitvi sončne elektrarne. Na spletni strani lahko izpolnite obrazec, na podlagi katerega boste prejeli ponudbo, prilagojeno vašim potrebam. Preverite tudi, kakšna je cena sončne elektrarne, ki bi bila primerna za vas, in se naročite na ogled lokacije, kjer boste lahko prejeli vse potrebne informacije o postopku.

Strokovnjaki v GEN-I Sonce vam bodo pravočasno uredili prej omenjeno vlogo za izdajo soglasja, s katero pristopite k sistemu NET metering, kakor tudi ostali postopek izgradnje sončne elektrarne.

Foto: GEN-I Sonce

GEN-I Sonce se zaveda pomembnosti varovanja okolja. S sončnimi elektrarnami lahko znatno zmanjšate svoj ogljični odtis, saj proizvajajo čisto in obnovljivo energijo. Z izbiro sončne elektrarne prispevate k ohranjanju čistega okolja za prihodnje generacije. Ne odlašajte in izkoristite priložnost, preden se sistem NET metering zaključi.

Zaupajte izgradnjo sončne elektrarne strokovnjakom.
Naj bo GEN-I Sonce vaša izbira.