Tehnologija

Ne kupujte klimatske naprave brez teh ključnih informacij!

2. julija, 2024 - Oglasno sporočilo

Zakaj je nakup klimatske naprave pravi izziv?

Preden se odločite za nakup klimatske naprave, je ključno razmisliti o mnogih dejavnikih. Med njimi so izbira prave blagovne znamke ter primerjava cen. Sprašujemo se, ali je dovolj proračuna za klimatsko napravo, ki stane 800 EUR, ali bo morda potrebno razmisliti o višjem vložku, na primer 1.100 ali 1.800 EUR. Spremembe v trendih kažejo, da je nakup klimatske naprave smiseln ne samo pred glavno sezono hlajenja, ampak tudi v drugih obdobjih leta. Pomembno je tudi razmisliti o specifičnih potrebah, ki jih ima vaš dom ali poslovni prostor, saj to vpliva na izbiro prave naprave.

Prava moč klimatske naprave je ključnega pomena

Prava moč klimatske naprave je ključnega pomena za učinkovito hlajenje. Upoštevajte velikost prostora, izolacijo, usmerjenost oken in število ljudi v prostoru. Izračunajte moč klimatske naprave z naslednjo formulo:

Moč (kW) = Površina (m²) x Višina (m) x Faktor

Faktor je odvisen od izolacije prostora:

  •     25 W/m³ za dobro izoliran prostor,
  •     35 W/m³ za slabše izoliran prostor.

Če imate prostor v dobro izolirani hiši s površino 30 m² in višino stropa 2,4 m, bi za učinkovito hlajenje potrebovali klimatsko napravo moči približno 1,8 kW.</p>

Izračun:Površina (30 m²) x Višina (2,4 m) x Faktor (25 W/m³) = 1800 W (1,8 kW)

Pomembno je vedeti, da gre za približen izračun. Za natančnejšo oceno kapacitete in prilagoditev vašim specifičnim potrebam se je vedno priporočljivo posvetovati s strokovnjakom za klimatske naprave.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Funkcionalnosti, ki jih potrebujete

Klimatske naprave ponujajo številne funkcionalnosti. Izberite tiste, ki jih resnično potrebujete. Če ste alergični, izberite napravo z vgrajenim filtrom za prah in bakterije. Če pogosto pozabljate vklopiti klimo, izberite napravo s pametnim upravljanjem preko WiFi in telefona na daljavo. Tako lahko spremljate porabo in nastavljate temperaturo iz drugega konca sveta. Ena takšnih je Samsung WindFree Comfort.

Sezona hlajenja in ogrevanja

Sezona hlajenja zdaj traja od maja do septembra. Prav tako pa lahko s klimatsko napravo tudi ogrevate – z dodatnimi funkcijami klimatske naprave še celo do -20 °C zunanje temperature. Zaradi naraščajočih temperatur je uporaba klimatskih naprav nujna. Predvsem pa izberite zanesljivega monterja.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

WindFree klimatske naprave: 6 prednosti Samsung WindFree

  • Hladi brez pihanja
  • A+++, nižja poraba in strošek za hlajenje in ogrevanje
  • Tiho delovanje od 35 dB
  • SmartThings aplikacija, ki povezuje poleg klima še vse ostale naprave
  • Filter, ki uniči do 99% virusov in bakterij
  • Samodejno čiščenje in odstranitev vlage
Foto: Samsung
Foto: Samsung

Bodite pazljivi pri nakupu klimatskih naprav preko spletnih strani

Kupiti klimatsko napravo preko spleta je lahko mamljivo, vendar je pomembno preveriti, kdo bo opravljal montažo in vzdrževanje. Poceni klima naprava brez zanesljivega servisa lahko povzroči več težav, kot koristi. Izberite ponudnika, ki zagotavlja celovito storitev od montaže do vzdrževanja, svetujemo sicer pa, da opravite nakup direktno pri uvozniku.

Izbira pravega ponudnika: Priporočamo Klima Center Tratnjek

Priporočamo nakup klimatske naprave pri Klima Center Tratnjek, vodilnem distributerju Samsungovih klimatskih naprav. Z več kot 33 leti izkušenj v panogi, njihovi strokovnjaki ne le svetujejo pri izbiri prave naprave, temveč tudi zagotavljajo kakovostno montažo in vzdrževanje. Nudijo širok izbor klimatskih naprav po konkurenčnih cenah ter zanesljivo podporo po montaži, kar je ključnega pomena za dolgoročno delovanje vaše naprave. Pri Klima Center Tratnjek se izognete tveganjem povezanim s spletnimi nakupi, kjer je pogosto nejasno, kdo bo izvedel servisiranje ali vzdrževanje naprave, če pride do težav.

Ne čakajte na naslednji vročinski val, da bi ugotovili, kako lahko Samsungove klimatske naprave spremenijo vaš dom v oazo udobja. S široko paleto modelov in konkurenčnimi cenami, Klima Center Tratnjek zagotavlja ne le vrhunsko kakovost in zanesljivost, temveč tudi osebno storitev, ki presega pričakovanja. Investirajte v udobje, varčnost in trajnostnost svojega doma s Samsungom in zaživite poletje brezskrbno in udobno.