Kulinarika

Navdušite goste z različnimi kombinacijami vina in prigrizkov 

19. oktobra, 2023 - Oglasno sporočilo

Želite navdušiti svoje goste? Za to ne potrebujete vrhunskega večhodnega menija, ampak le prigrizke in vino. Razkrivamo kombinacije vina s slanimi prigrizki ali čokolado, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili. Poskusite pa lahko tudi povsem neobičajne kombinacije in morda celo odkrijete svojo novo najljubšo.   

Harmonija slanih okusov

Vino se že hladi, pripraviti morate le še prigrizke. Ali veste, h kateremu prigrizku se poda vino, ki ga nameravate postreči? Odgovor poiščite v infografiki. 

Foto: Spar Vinoteka
Foto: Spar Vinoteka

Popolna sladka kombinacija

Pripravljate romantičen večer, ali pa bi radi goste razveselili z nečim sladkim? Nikar ne pozabite na čokolado. Če boste zraven postregli še kozarec vina, bo užitek popoln. Razkrivamo najboljše kombinacije čokolade in vina. 

Foto: Spar Vinoteka
Foto: Spar Vinoteka

Več kombinacij, več okusov 

Zakaj bi se omejevali le na eno kombinacijo, če pa jih lahko ponudite in okusite več. Z večjo izbiro boste zadostili različnim okusom in zadovoljili vsakega gosta. Poskušate in odkrivate pa lahko tudi nove kombinacije okusov. 

Pri izbiri vina vam lahko svetuje izkušeni strokovnjak oziroma somelje, ki se lahko pohvali s širokim znanjem o svetu vina, poznavanjem vinske kulture, tradicij, različnih vinskih regij in sort vina ter zmožnostjo opisovanja okusov in arom vina. Poleg tega zna tudi pravilno odpreti steklenico in postreči vino, ohlajeno na primerno temperaturo in iz pravih vinskih kozarcev.  

V prenovljeni SPAR Vinoteki vam pri izbiri vina svetuje somelje 

SPAR Vinoteki, kjer vas čaka bogata ponudba raznolikih vin z vsega sveta ter vrhunskih vin iz najboljših slovenskih kleti, vam pri izbiri vina svetuje slovenski državni someljejski prvak in velik ljubitelj vina Valentin Bufolin. Navdušil vas bo z zanimivimi opisi vin, razlagami ter inovativnimi spoji vin z različnimi jedmi. Svoje znanje iz sveta enologije z vami deli vsak teden in sodeluje pri izboru vin v Sparovi tedenski ponudbi. Prepustite se njegovim nasvetom in uživajte v odličnih kombinacijah vina in hrane.       

Foto: Spar Vinoteka
Foto: Spar Vinoteka

Somelje svetuje: Vino za popolno ribjo spremljavo 

V Sparovi tedenski ponudbi vin lahko med drugimi izberete vrhunsko vino Quercus rebula, ZGP, Klet Brda, ki je najboljše ohlajeno na 8 do 10 °C. Okus je mehkoben, svežina prijetno vzbudi čutila in nas vpelje v mineralen karakter vina. Intenziven okus predstavi srednje strukturirano vino z elegantnim in dolgo obstojnim pookusom. 

Rebula je odlična spremljava ob ribjem fileju, ki ga postrežete s svežo ali pečeno zelenjavo, ali pa nežno popečeni tuni z azijskim pridihom. Privoščite si kozarec rebule na primer ob fileju bele ribe na solati rukole, zelja in pečenega češnjevega paradižnika. Dober tek!

Več o vinu lahko preberete tukaj

_________________________________________________________________________________________

Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju. 

Viri:

  1. Pinterest: Shop Artisan Wines, Gifts, Accessories and More / WineShop At Home, dostopno na https://in.pinterest.com/pin/shop-artisan-wines-gifts-accessories-and-more–201817627042790515/
  2. Pinterest: Our Favorite Wine and Chocolate Pairings / Wilbur Chocolate, dostopno na https://in.pinterest.com/pin/our-favorite-wine-and-chocolate-pairings–449867450290828951/