Dom in vrt

Najboljša vzmetnica 90×200 – jogi za eno osebo

1. julija, 2024 - Oglasno sporočilo

Nakup nove vzmetnice, ko nam stara ne ustreza več, vsekakor ni nepomembna odločitev.

Med vsemi različnimi vrstami vzmetnic, velikostmi in tehnologijami, ki dandanes obstajajo, se je potrebno pravilno odločiti, katera je najbolj ustrezna za nas. Potem pa je tu še cenovni vidik, saj pogosto cena dobre vzmetnice ni nizka.

Ravno zato smo za vas zbrali nekaj ključnih nasvetov, ki vam bodo pomagali lažje sprejeti odločitev, pri nakupu nove vzmetnice 90×200 za eno osebo.

1. Upoštevajte svoje potrebe in želje

Pri izbiri vzmetnice morate pomisliti najprej na svoje želje in preference. V to kategorijo predvsem spadajo: način spanca, želena višina in trdota vzmetnice, želena podpora ter udobje med spanjem, velikost vzmetnice, telesna teža in tudi vaša višina. Pozabiti ne smete niti na kvaliteto uporabljenih materialov in dodatne funkcionalnosti ležišča, ki izboljšujejo kakovost vašega spanca.

2. Velikost vzmetnice

Pri izbiri nove vzmetnice morate najprej biti pozorni na dimenzijo vzmetnice, ki jo iščete. Pravilo veleva, da mora biti vzmetnica vsaj 10 cm daljša od vaše višine, pri širini pa bodite pozorni, na to kako spite. Če se veliko premikate in si želite veliko prostora, potem pridejo za vas v poštev širše postelje. Ob tem upoštevajte seveda tudi velikost vaša spalnica, saj ne želite, da postelja zavzame preveč prostora.

Najbolj prodajan jogi za eno osebo v Sloveniji je Swiss+Bed vzmetnica 90×200 cm.

Foto: Swiss+Bed

3. Trdota vzmetnice

Pri izbiri trdote vzmetnice je pomembno, da upoštevate svoje spalne navade.

Mehkejše vzmetnice so primerne za tiste, ki spite na boku, saj omogočajo, da se ramena in boki pogreznejo in s tem ohranijo naravno poravnavo hrbtenice.

Trše vzmetnice so primerne za tiste, ki spite na hrbtu ali trebuhu, saj zagotavljajo večjo podporo in pomagajo ohraniti pravilno držo med spanjem.

Če se med spanjem veliko premikate, pa je najbolj primerna srednja trdota, ki omogoča kombinacijo obojega.

Pri trdoti pomislite tudi na telesno težo. Za posameznike s težo 100 kg, ali več, so najbolj primerne trde ali zelo trde vzmetnice. Srednje trde vzmetnice pridejo po navadi v poštev pri telesni teži nad 70 kg.

4. Podpora in udobje

Vzmetnica mora nuditi pravilno podporo hrbtenici in telesu, da preprečuje bolečine in omogoča sprostitev mišic. Če imate težave s sklepi ali raznimi poškodbami, so žepkaste vzmetnice odlična izbira. 

Vzmetnice sestavljene iz kombinacije žepkastih vzmeti, spominske pene in lateksa so najboljša izbira, saj se najboljše prilagajajo obliki telesa in zagotavljajo optimalno podporo ter udobje.

5. Višina

Za mnoge je pomembna tudi debelina oz. višina vzmetnice. Tanjše so predvsem primerne za otroke in lažje posameznike, medtem ko za težje posameznike in vse, ki želijo več udobja med spanjem, priporočamo višje vzmetnice.

6. Dodatne funkcionalnosti kakovostnih vzmetnic

Pozabiti pa ne smemo niti na dodatne funkcionalnosti, ki jih vzmetnica ponuja. Priporočljivo je, da vaša vzmetnica omogoča dobro zračnost ter s tem ohranja vašo telesno temperaturo med spanjem in preprečuje pretirano znojenje.

Najdete lahko tudi vzmetnice z antialergijskimi in antibakterijskimi prevlekami, ki so predvsem priporočljive za alergike in posameznike, ki imajo težave z dihali. Dobra zračnost in antialergijska ter antibakterijska prevleka vzmetnici pomagajo pri preprečevanju nastajanja plesni ter pršic, povečujejo higieno in podaljšujejo življenjsko dobo ležišča.

Kje kupiti najboljšo vzmetnico za eno osebo?

Pri ceni veliko vlogo igra kakovost in znamka vzmetnice, ki jo izberete. Pomembno je, da si izberete zanesljivega in kakovostnega ponudnika, ki vam bo zagotovil vzmetnico, na kateri boste dobro spali še mnoga leta.

Swiss+Bed vzmetnica 90×200 cm je ravno zaradi vsega povedanega odlična, najbolj iskana in prava izbira.

Swiss+Bed ponuja vrhunske vzmetnice, ki so zasnovane za zagotavljanje najboljšega možnega spanca. Na voljo imate različne modele vzmetnic, ki ustrezajo različnim potrebam in preferencam. V ponudbi najdete tako standardne, kot vse nadstandardne dimenzije vzmetnic, izdelujejo pa jih tudi po naročilu.

Zagotovite si vzmetnico, izdelano po najstrožjih švicarskih standardih, iz človeku prijaznih materialov in oblečeno v tehnološko napredno antialergijsko prevleko. Swiss+Bed vzmetnice vam bodo ob tem še poleti hladile in pozimi grele ležišče. Udobje in kvaliteta spanca pa bo vedno na vrhuncu.

Oglasite se v Swiss+Bed salonu na Brnčičevi 39 v Ljubljani, kjer vam bodo strokovnjaki za vzmetnice pomagali izbrati popolno vzmetnico za vas in vam zagotovili do 15 let vrhunskega spanca ter 180 testnih noči!