Lepota in zdravje

Nagajiv mehur? Obstaja boljša izbira kot plenice in plastični vložki!

20. decembra, 2022 - Oglasno sporočilo

Inkontinenca in menstruacija sta v naši družbi še vedno prevelik tabu.

In kdo najraje razbija tabuje? Mi, pri Modibodi Slovenija, seveda. Z odlično dovršenimi izdelki, ki so na trgu že dobro desetletje, resnično spreminjamo življenja, pa naj bo to pri menstruaciji, inkontinenci, čišči ali potenju. 

Zakaj je morda inkontinenca večji tabu od menstruacije? Menstruacija predstavlja neko zdravo, plodno stanje ženske. Ženska z menstruacijo (in ovulacijo) lahko zanosi. Inkontinenca predstavlja bolezen, nek odklon od zdravega. In daleč od tega, da bi bila redka in omejena le na en spol in starost. Statistika ugotavlja, da je inkontinentnega 10–20 % prebivalstva; to je 200.000–400.000 Slovencev. Lahko se le vprašamo, če je ta številka res realna, saj se ogromno ljudi s to težavo le zapre vase in zaradi sramu tega ne pove nikomur. 

Moške boksarice za polno inkontinenco (Foto: Modibodi)

Seveda, plenic za odrasle nihče noče. Potisnejo nas v otroško obdobje odvisnosti in nemoči. Z inkontinenco se lahko bori mamica, ki je pravkar rodila, sosed, ki jemlje posebna zdravila, znanka, ki ima vnetje sečil, prijateljica, ki ji med daljšim tekom uide kakšna kapljica urina, ali naš dedek, ki v domu trpi za izpuščaji zaradi nenehne rabe odraslih plenic.  

Podjetje Modibodi je nastalo ravno zaradi inkontinence. Ustanoviteljica Kristy Chong se je po drugem porodu srečala z inkontinenco med pripravami na maraton in ni bila zadovoljna z izbiro zaščite na trgu. Vsaka, ki je že kdaj uporabljala vložke, ve, da znajo biti dražeči za našo kožo. Zato se je odločila, da bo to spremenila in ustanovila podjetje Modibodi, ki se specializirano za perilo, ki ne prepušča.  

Brezšivne hlačke do popka v nočni vpojnosti, barva limonce (Foto: Modibodi)

Vsak si po tihem želi, da v jeseni svojega življenja ne bi pristal v plenicah. Mi ponujamo odlično alternativo za urinsko inkontinenco. Hlačke z vpojnim delom tako za moške kot ženske, ki uporabniku ohranjajo samozavest, mobilnost in udobje. 

Kdo lahko potrdi, da to niso le besede? Več kot dva milijona zadovoljnih uporabnic po vsem svetu. Hlačke so v Ameriki in Avstraliji registrirane kot medicinski pripomoček z vsemi potrebnimi strogimi certifikati. Znani smo po največji izbiri modelov, vpojnosti in našemu velikemu razponu velikosti. V ponudbi najdete velikosti za najstnice od 8. leta dalje pa vse do 6XL številke oz. EU 54. Hlačke so preverjeno neprepustne, brez vonja. Zdržijo vsaj 50 pranj, ob pravilni uporabi pa lahko tudi dlje.

Menstruacija, inkontinenca, čišča in potenje se slišijo veliko manj strašljivo z našimi edinstvenimi izdelki. Ti poskrbijo za vse tekočine, jih ujamejo in zadržijo, tebi pa omogočijo udobje in suhost brez kompromisov. In kaj je najboljše? Njihova trajnost. Po uporabi jih opereš in posušiš in že so pripravljene, da ti olajšajo življenje. 

Sensual hotke v blagi vpojnosti (Foto: Modibodi)

Kako delujejo? 

Hlačke so sestavljene iz 4 tankih slojev. Tanki sloji omogočajo dobro prileganje, njihovo število pa preprečuje puščanje. Hlačke so udobne, ker se vpojni del nahaja le ob nožnici in v okolici, torej tam, kjer ga res potrebuješ. Merino volna, vpojni del, nepropustni sloj ter zunanji del hlačk so štirje sloji, ki hlačkam nudijo zanesljivost, vpojnost in udobnost. Patentirani vpojni del meri le 3 mm, zato hlačke niso videti nič drugače kot običajne spodnje hlačke. 

Kako opraviti prvi nakup? 

Hlačke niso vpojne po celotni površini, ampak le pri vpojnem delu, ki je ultra tanek – 3mm. Ta je pri različnih vpojnostih različno dolg. Ponujamo 7 različnih vpojnosti, 4 pa so glavne. Blaga, zmerna, močna in maksimalna. Blaga vpojnost pokrije del pri mednožju, zmerna je 3 cm daljša, močna vpojnost ima vpojni del do zadnje elastike. Maxi vpojnost je nekoliko drugačna, saj vpojni del pri njej sega od sprednje do zadnje elastike, poleg tega pa je pri mednožju še dodaten vpojni sloj. 

Kako izbereš pravo vpojnost zase? Glede na moč svoje menstruacije, seveda. Za prvi nakup ti svetujemo, da izbereš dva para hlačk v dveh vpojnostih. V kolikor imaš blago menstruacijo, priporočamo izbiro blage in zmerno vpojnost, v kolikor imaš močno menstruacijo pa zmerni  in močno vpojnost. V primeru izredno močne menstruacije (endometrioza, sindrom policističnih jajčnikov in ostalih bolezenskih stanj) ali poporodne čišče pa priporočamo izbiro močne in maksi vpojnosti. Ko v prvem ciklu preizkusiš hlačke, boš tudi sama boljše vedela katero vpojnost boš še potrebovala.  

French cut s čutno čipko na bokih v srednji vpojnosti (Foto: Modibodi)

Koliko parov potrebujem? 

Priporočamo vsaj 5 parov hlačk. Tako boste lahko z enim pranjem tekom cikla poskrbele, da boste vse dni uživale v udobju naših hlačk. V kolikor bi želele prati hlačke le na koncu cikla, za še večjo svobodo, pa priporočamo 8 – 10 parov. Uporabljene hlačke splaknete pod hladno vodo, jih pustite na zračnem mestu (rob kopalne kadi ali tuš kabine je čisto primerno mesto) in jih operete skupaj na koncu cikla. Seveda ni nič narobe, če jih operete s ostalim perilom. Pa še namig, za hitrejše sušenje hlačke obesite z vpojnim delom navzven. 

Z nekaj pari hlačk ti naslednjih pet let ni treba razmišljati o zaščiti, ker bodo hlačke vedno na voljo, prav takšne kakor zadnjikrat. Nič hoje po trgovinah, nič iskanja določene znamke vložkov, nič skrbi in hitenja. 

Hlačke proti potenju 

Hlačke proti potenju dopolnjujejo našo raznoliko ponudbo. Primerne so za vsak dan in so brez vpojnega dela. Pri sluznici se nahaja merino volna, ki vpija pot in neprijetne vonjave. Poskrbijo, da si navkljub stresnim situacijam suha in sveža. Paketek je pri ženskah sestavljen iz petih hlačk (bikini ali do popka) v različnih barvah, pri moških pa iz treh boksaric. Zapakirane so v priročno vrečko iz blaga, ki jo lahko uporabite za shranjevanje.  

Teja Jugovic, Vita Starman, Eva Ostrouška, Mateja Hojnik in Jerica Zupan (Foto: Jana Furman)

Maša, vodja Modibodi Slovenija, je na pogovor povabila naše ambasadorke: Tejo Jugovic, Vito Starman, Evo Ostrouško, Matejo Hojnik in Jerico Zupan. Klepetale so o revolucionarnih menstrualnih hlačkah, ki so ne samo udobne in zanesljive, ampak tudi ekološke. Združeno prijetno s koristnim. Njihov pogovor v teh delih lahko najdeš na novem Youtube kanalu Modibodi Slovenija

Paket 5 bikini hlačk proti potenju (Foto: Modibodi)

Trajnostno obdarovanje 

Si že kdaj dobila neuporabno božično darilo? Letos lahko najbližje presentiš z Modibodi hlačkami in poskrbiš, da bo darilo uporabno in se na njem ne bo nabiral prah. Če nisi prepričana glede velikosti, ponujamo tudi opcijo darilnega bona. Prav za decembrsko obdarovanje smo dobili paketke s tremi hlačkami – dvoje za vsak dan proti potenju in ene z vpojnim delom za srednji tok menstruacije oz. blago inkontinenco – za najstnice in ženske. Pravkar pa so prispele tudi moške boksarice proti potenju s prazničnim vzorčkom, kot nalašč za darilo.

Moške boksarice proti potenju – 3 v paketu (Foto: Modibodi)

Uporabi kodo HOHO za 15% popust in si izberi najljubše izdelke po nižji ceni. Vsa naročila do srede bodo lahko razveselila vaše najbližje še za ta Božič. Koda velja do 25. 12. 2022 in ni združljiva z ostalimi popusti.