Dom in vrt

LG-jeve klimatske naprave skrbijo tudi za zdravje 

12. junija, 2023 - Oglasno sporočilo

LG Electronics tudi to sezono presega pričakovanja s klimatskimi napravami LG DUALCOOL in LG ARTCOOL. 

V današnjem hitro razvijajočem se svetu se srečujemo s številnimi okoljskimi izzivi, ki nemalokrat lahko škodijo našemu zdravju. Prav zato je še toliko bolj pomembno, da tudi sami uporabljamo tehnologijo, ki ne le da izboljšuje naše udobje, pač pa tudi skrbi za naše zdravje. Velik vpliv na slednjega imajo v poletnem času predvsem klimatske naprave. Te so postale nepogrešljiv del našega vsakdana, tako v toplejših kot tudi hladnejših mesecih oziroma v prostorih, kjer je kakovost zraka ključnega pomena.

V zadnjih letih je podjetje LG izstopalo predvsem na področju inovativnih klimatskih naprav, ki ne le da ohranjajo optimalno temperaturo v prostoru, tudi skrbijo za zdravje svojih uporabnikov. Njihove naprave so opremljene z naprednimi tehnologijami in filtracijskimi sistemi in med štirimi stenami posledično zagotavljajo čist in zdrav zrak.

Foto: LG
Foto: LG

Hlajenje in čiščenje zraka v enem

Velika novost pri podjetju LG je njihov DUALCOOL Pure, revolucionarna naprava, ki je istočasno čistilec zraka inklimatska naprava. Sistem za čiščenje zraka odstranjuje mikrodelce v tristopenjskem postopku – najprej s tipalom PM 1,0, nato z ionskim razpršilcem in na koncu še s filtrom drobnega prahu. Vgrajeno tipalo zazna delce, večje od PM 1,0, in druge škodljive snovi. Razpršilec nato ustvari preko pet milijonov negativnih ionov, ki se vežejo na delce, vključno z bakterijami in virusi, da bi jih na koncu ulovil pozitivno nabiti filter. 

Naprava izvrstno opravlja tudi glavno nalogo – hladi ali greje. DUALCOOL Pure to opravlja ob 70 odstotkov nižji porabi električne energije in 40 odstotkov hitreje kot modeli brez inverterja ter skoraj neslišno

Foto: LG
Foto: LG

Za vsak interier

Drugo LG-jevo serijo odlikuje prefinjenost z ohišji bogatih odtenkov in zaključno obdelavo najvišje kakovosti. ARTCOOL Mirror s črnim odsevajočim steklom nudi boljši pretok zraka in vrhunsko estetiko, legendarni model ARTCOOL Gallery pa lahko na sprednjem delu prikazuje fotografije. 

Foto: LG
Foto: LG

5 let garancije 

Vsi novi modeli imajo vgrajen dvojni inverterski kompresor DUAL Inverter, povezljivost Wi-Fi, umetno inteligenco ThinQ ter napredne rešitve, kot je povezovanje s pametnimi zvočniki Google Assistant in Alexa. LG za klimatske naprave za bivalne prostore iz leta 2020, kupljene med 20. majem in 30. septembrom 2020, podarja 5-letno garancijo.

Foto: LG
Foto: LG