Kulinarika
Znana Slovenka razkrila svojo najljubšo razvado – in tudi mi smo navdušeni!
Slovenci je zaužijemo povprečno 3 kilograme na leto, Nizozemci pa skoraj trikrat več. Marsikdo bi...
Ko se presežki hrane iz trgovin spremenijo v okusne obroke
Ste se kdaj vprašali, kaj se zgodi s kruhom, sadjem in zelenjavo ter drugimi izdelki,...
Ocvirkovka s krompirjevim testom in puranom
Ko se tradicionalni recepti srečajo z malce drznejšimi okusi, nastane nekaj res posebnega – slana...
5 nasvetov, kako ohraniti nože ostre
Oster nož je glavno orodje vsakega kuharja. Ostrejši kot je, manj moči potrebujete za rezanje...
Okusi in arome Zagorja
Tradicija, način življenja in naravno bogastvo Zagorja se odražajo v okusih in vonjih, s katerimi...
Mandljeva potica s pirino moko
Ko zadiši po praznikih in toplini doma, ni lepšega kot vonj sveže pečene potice, ki...
Zmiksaj Poli hit
Na poli smo nori na najrazličnejše načine in ob različnih priložnostih. V kajzerici s kumaricami...
Laktozna intoleranca: Kako jo prepoznate in kaj jesti, če jo imate?
Ljudje, ki imajo prebavne težave po uživanju mleka in mlečnih izdelkov, dandanes niso več prikrajšani,...