Kategorija: Kulinarika

Kulinarika

Že 130 let z vami: Dr. Oetker Original Backin pecilni prašek je zaznamoval zgodovino priprave vzhajanega testa

Objavljeno: 13.11.2023

Davnega leta 1983 je dr. August Oetker ustvaril recept za Backin, ki poenostavi peko, ob tej častitljivi obletnici pa izdelek prihaja na trg v retro embalaži.

Kulinarika

Prihaja martinovo: čas, ko se veselimo jesenskih dobrot in mladega vina

Objavljeno: 06.11.2023

Martinovanje je za marsikoga najlepši jesenski praznik. 11. novembra na god svetega Martina že dolgo praznujemo dan, ko se mošt spremeni v vino. V družbi prijateljev se radi veselimo mladega vina novega letnika, ki ob pristnih okusih jesenskih dobrot še posebej prija.

Kulinarika

Ko luksuz sreča avanturo se zgodi čarovnija

Objavljeno: 25.10.2023

Le uro od Ljubljane se je odprla brasserie, kavarna in bar Antoan, luksuzna gastro senzacija, ki oddaja vzdušje evropske metropole.

Kulinarika

Navdušite goste z različnimi kombinacijami vina in prigrizkov 

Objavljeno: 19.10.2023

Želite navdušiti svoje goste? Za to ne potrebujete vrhunskega večhodnega menija, ampak le prigrizke in vino. Razkrivamo kombinacije vina s slanimi prigrizki ali čokolado, s katerimi zagotovo ne boste zgrešili. Poskusite pa lahko tudi povsem neobičajne kombinacije in morda celo odkrijete svojo novo najljubšo.

Kulinarika

Znani najboljši kruhi natečaja Naj Fala kruh 2023

Objavljeno: 19.10.2023

V soboto se je odvijal prav poseben dogodek, in sicer Naj Fala kruh, na katerem so se zbrali številni ljubitelji peke kruha in kvašenega peciva in na katerem so med doma spečenimi kruhi izbrali najboljše.

Kulinarika

Nerodne situacije: Ko v želodcu zakruli, ko si najmanj želiš!

Objavljeno: 08.10.2023

Ste bili kdaj na razgovoru za službo ali na pomembnem sestanku in vam je v želodcu začelo kruliti? Ali pa v čakalnici, ko ste čakali na pregled? Ali pa v dvigalu, polnem neznancev? Ali kruljenje lahko preprečimo oz. kaj narediti, da nam ne bo treba skrivati ‘zafarbanih’ lic?

Kulinarika

Argeta, Mercator in Pekarna Grosuplje združeni v projektu Slovenski kruh

Objavljeno: 05.10.2023

Argeta in Mercator sta ponovno združila moči pri ustvarjanju zgodb sodelovanja z lokalnimi partnerji. Tokrat se projektu pridružuje Pekarna Grosuplje in tako v oktobru ekskluzivno na police Mercatorja prihaja nov izdelek – Slovenski kruh.

Kulinarika

To so največje napake, ki jih naredimo pri kuhanju pašte!

Objavljeno: 20.09.2023

Razkrivamo 10 najpogostejših lapsusov, ki jih naredimo pri kuhanju pašte in zaradi katerih si – roko na srce – lahko resnično pokvarimo kosilo.

Kulinarika

Fala Slonček vabi na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2023

Objavljeno: 05.09.2023

Vabljeni k peki in sodelovanju, Fala Slonček že čaka na vaše recepte!