Prosti čas

Krf – v grško Dalmacijo z nizkocenovniki tudi do 30 % ugodneje!

27. februarja, 2023 - Oglasno sporočilo

Še ne veste, kje boste preživeli prvomajske in poletne počitnice? Mi gremo na grški otok Krf, saj smo med brskanjem po spletu naleteli na izjemno ugodno ponudbo, ki je ne gre zamuditi!

Ste tudi vi ob pregledovanju ponudb počitniških aranžmajev za prvomajske ter poletne termine vse bolj prepričani, da boste morali letošnji dopust preživeti doma? Cene so resda poletele v nebo, a nikar ne bodite preveč črnogledi. Z nekaj iznajdljivosti je namreč še vedno mogoče najti super ugodne počitnice – le na pravem mestu jih je potrebno iskati!

Foto: Pocitnice.si/Shutterstock

Turistična agencija Počitnice.si je pripravila izjemno ugodne prvomajske in poletne počitniške aranžmaje na grškem otoku Krf. Kombinacija nizkocenovnega letalskega prevoza iz Zagreba ali Trevisa pri Benetkah ter izbrane nastanitve je namreč na voljo po noro ugodnih cenah, tudi do 30 % ugodneje!

Iz Zagreba lahko proti Krfu poletite vsak četrtek od 27. 3. do 26. 10., iz Trevisa pa bodo poleti organizirani ob sredah in nedeljah od 7. 6. do 27. 9. Polet lahko kombinirate s kakovostnimi hoteli ali apartmaji, povsem proste roke pa imate tudi pri izbiri storitve: pri apartmajih se lahko odločite samo za najem ali pa dodate še zajtrk oziroma polpenzion, kot v hotelih.

Hitro preverite ponudbo počitnic na Krfu TUKAJ ali na info@pocitnice.si pošljite informacije o želenem datumu odhoda, času trajanja počitnic, številu ter starosti potnikov in pričakovani namestitvi. Že v nekaj urah boste na elektronski naslov prejeli najboljše ponudbe za otok Krf, med katerimi boste zagotovo našli pravo za vaš okus. Izkušeni svetovalci so vam za vsa vprašanja in pripravo ponudbe na voljo tudi na telefonski številki 01/ 280 30 00, od ponedeljka do sobote pa jih lahko obiščete v poslovalnici Turistične agencije Počitnice.si v nakupovalnih centrih Supernova Rudnik v Ljubljani ter Supernova Kranj Primskovo. 

Toda, a ni Krf domena maturantskih izletov?

Če pogledate panoramo pokrajine na otoku Krf, boste hitro ugotovili, da niti približno ni podoben tipičnim žurerskim destinacijam. Več kot 70 % otoka namreč obsegajo nasadi oljk, cipres ter agrumov in velja za enega najbolj idiličnih in zelenih grških otokov.

Čeprav je Krf, ki leži na skrajnem severu Grčije, le 2,5 km od Albanije, po velikosti primerljiv z madžarskim Blatnim jezerom, ima ta simpatični otoček izjemen zgodovinski pomen. Grški bog morja Pozejdon naj bi ga v znak ljubezni poklonil nimfi Kerkyri, po kateri naj bi dobil tudi ime. Danes so priobalni deli namenjeni turizmu, v notranjosti otoka pa lahko še vedno začutite pristno tradicionalno podeželsko življenje.

Grški otok Krf je prijazen do vaše denarnice – v ponudbi na Počitnice.si najdete bogat nabor aranžmajev v simpatičnih družinskih hotelih ali apartmajih, ki jih v kombinaciji z nizkocenovnim letalskim poletom lahko povsem prilagodite svojim željam, potrebam ter finančnim zmogljivostim. Tudi v tavernah in kavarnah so cene povsem primerljive s tistimi pri nas, piko na i pa dodajo še domačini s svojim gostoljubljem in domačnostjo. Hitro torej preglejte ponudbo TUKAJ, pokličite na 01/280 30 00 ali pišite na info@pocitnice.si in si zagotovite TOP počitnice na Krfu še danes!
Foto: Pocitnice.si/Shutterstock

Zakaj so počitnice na Krfu prava izbira?

Grški otok Krf se lahko pohvali z bujno mediteransko vegetacijo, neskončnimi prodnatimi, peščenimi in skalnatimi plažami, mogočnimi klifi ter pečinami, zanimivo arhitekturo in živahnim nočnim življenjem, kar pomeni, da lahko kljub svoji majhnosti zadovolji vse vrste počitnikarjev. S svojo raznolikostjo je primeren tako za zabave željno mladino, kot tudi za družine z otroki, za katere je obvezen postanek v vodnem parku Aqualand s številnimi tobogani, samotni zalivčki pa bodo kot nalašč za tiste, ki želijo uživati v čudoviti naravi in miru. Ob tem ne gre zanemariti še tipične grške kulinarike, ki obsega vse od dobrot z žara, morske hrane, pa do osvežilnih solat in agrumov.

Foto: Pocitnice.si/Shutterstock

Na bolj hribovitem severnem delu Krfa si velja ogledati sončni zahod na rtu Drastis in obiskati plažo Sidari z ljubezenskim tunelom, plavanje skozi katerega naj bi zagotavljalo oziroma prinašalo večno ljubezen. Na vzhodnem delu otoka kraljuje najvišji vrh otoka Pantokrator, s katerega se ob jasnem vremenu vidi vse do Albanije, celinske Grčije in Italije, nekoliko južneje pa leži glavno mesto Krf, kjer si poleg zaščitene stare in nove trdnjave velja ogledati še osrednji trg Esplanade, kraljevsko palačo, Arheološki muzej ter cerkev Sv. Spiridona z edinstvenimi stropnimi poslikavami. Zanimiva je tudi palača Achilleon, ki je poimenovana po grškem mitološkem junaku Ahilu in je bila nekoč poletna rezidenca avstrijske cesarice Sisi, ter nekdanji ženski samostan Vlacherna, do katerega vodi most in odpira čudovit razgled na ‘Mišji otok’, ki naj bi predstavljal okamnelo ladjo, s katero se je Odisej vrnil v domovino.

Zahodna stran otoka je najbolj raznolika in ima tudi najlepše plaže. Najbolj znane so nanizane okrog letovišča Paleokastrits, kjer iz podzemnih vrelcev prihaja kristalno čista in mrzla voda. Izpostaviti velja plažo Glyfada, priljubljeno po zlati mivki in pestrem dogajanju. Nekoliko bolj umirjeno vrsto zabave pa si lahko privoščite na izletu z ladjico, s katero lahko obiščete otoka Paxos in Antipaxos. Legenda pravi, da naj bi bila nekoč bila oba del Krfa, a naj bi ju Pozejdon ločil s trčenjem, da bi si zagotovil miren kraj za počitek. Na zahodni obali otoka Paxos tako še danes najdete čudovite modre jame, ki naj bi predstavljale njegovo palačo in v katerih se pod vodo svetloba lomi ter ustvarja nore vizualne učinke.

Foto: Pocitnice.si/Shutterstock