Zabava

Kmalu v kinu: Srhljivka Medved na koki

20. februarja, 2023 - Oglasno sporočilo

Osupljiva zgodba o medvedu, ki je poginil zaradi droge.

Ta teden v kinematografe prihaja šokantna zgodba o medvedu na kokainu, ki je bila posneta po resničnih dogodkih, v srhljivki z naslovom Medved na koki. Po strmoglavljenju letala, polnega kokaina, je medved zaužil velike količine droge in pričel s krvoločnim plenjenjem.

Foto: Karantanija Cinemas

V srhljivki zaigrajo Keri Russell, dobitnica emmyja Margo Martindale, dobitnik emmyja Ray, Alden Ehrenreich, O’Shea Jackson Jr., Jesse Tyler Ferguson, Kristofer Hivju, Kahyun Kim, Christian Convery, Brooklynn Prince in novinec Scott Seiss.

Srhljivko je režirala Elizabeth Banks, ki je tudi producentka filma, scenarij je napisal Jimmy Warden. Producenti so še oskarjevca Phil Lord in Chris Miller ter Aditya Sood, Max Handelman in Brian Duffield.

Foto: Karantanija Cinemas

Srhljivka MEDVED NA KOKI na redni spored v kinematografe prihaja 23. FEBRUARJA 2023.

O zgodbi

Srhljivko je navdihnila resnična zgodba iz leta 1985, ko je strmoglavilo letalo, na katerem je bilo več kilogramov kokaina, vrednega več milijonov dolarjev, ki se je raztresel po gozdovih ameriške zvezne države Tennessee, črni medved pa ga je pojedel. Ker je precej kokaina ostalo izgubljenega, so gozdovi pritegnili skupino kriminalcev, policistov in preiskovalcev, ki so ga zavzeto iskali, gozdovi pa so privabili tudi turiste in najstnike, vsi pa so se srečali z 230-kilskim vrhovnim plenilcem, ki je zaužil osupljivo količino kokaina, ki ga je pognala v divjanje in krvoločno plenjenje.

Za neverjetno resnično zgodbo stoji združba tihotapcev mamil iz Kentuckyja, znana po imenu »The Company« in njen šef Andrew Carter Thornton II. Thornton, sin rejcev konj iz Kentuckyja, je služboval v Lexingtonu kot uradnik za narkotike, odvetnik in vojaški padalec, preden je lotil nezakonite trgovine z mamili. Leta 1985 je Thornton letel z letalom, polnim prepovedanih drog, ko se je pokvaril motor. Thornton si je v paniki na telo privezal več kilogramov kokaina, preostanek kokaina pa potisnil iz letala, preden je skočil s padalom. Ker se padalo ni odprlo, se je Thornton smrtno ponesrečil na dovozu v mestu Knoxville v Tennesseeju. Letalo je strmoglavilo 100 kilometrov stran in »kokainskega medveda« so zasledili v Nacionalnem gozdu Chattahoochee v državi Georgia. Medveda so našli mrtvega, verjetno pa je zaužil približno 15 milijonov dolarjev vredne zavržene droge, ki so jo našli v Thorntonovi športni torbi.

IGRALSKA ZASEDBA: Keri Russell, Margo Martindale, Ray Liotta, Alden Ehrenreich, O’Shea Jackson Jr., Isiah Whitlock Jr., Jesse Tyler Ferguson, Kristofer Hivju, Kahyun Kim, Christian Convery, Brooklynn Prince, Ayoola Smart, Scott Seiss

REŽIJA: Elizabeth Banks

SCENARIJ: Jimmy Warden

PRODUCENTI: Phil Lord, Chris Miller, Aditya Sood, Elizabeth Banks, Max Handelman, Brian Duffield

IZVRŠNI PRODUCENT: Robin Fisichella

ŽANR: srhljivka