Zabava

Kino spektakel z duhom 80-ih za vso družino

8. aprila, 2024 - Oglasno sporočilo

Novi Izganjalci duhov v formatu Atmos bodo imeli premiere tudi v sredo, 10. aprila!

Po premiernem vikendu v ameriških kinematografih novi del priljubljene franšize še naprej privablja občinstvo v kinematografe. Novi film združuje prvotne izganjalce z mlajšimi generacijami, zato bo v njem lahko uživala vsa družina.

Gledalci hvalijo prijetno nostalgično vzdušje, izjemne učinke, družinski duh filma in to, da daje zgodba več prostora izvirni zasedbi prvega filma iz daljnega leta 1984. Poleg hollywoodskih zvezdnikov naših časov, kot so Paul Rudd, Patton Oswalt in Kumal Nanjiani, so tu še legendarni zvezdniki 80. let Bill Murray, Dan Aykroyd in Ernie Hudson, a tudi mlajša igralca, znana iz Netflixovih uspešnic, Finn Wolfhard in McKenna Grace.

Film bo v formatu Atmos v domačih kinematografih na sporedu od 11. aprila, vendar pa si bodo imeli ljubitelji Izganjalcev duhov priložnost ogledati, kako se bosta mlajša in starejša igralska zasedba spopadli s povsem novim zlobnim duhom Garrakom, tudi na uradnih predpremierah v kinematografih Cineplexx in Maribox že dan prej, v sredo 10. aprila.

Napovednik prikazuje Trevorja, Phoebe in Garyja nekaj let potem, ko so se znebili poltergeista v prejšnjem filmu, predstavi pa nam tudi, kaj so stari izganjalci duhov počeli do zdaj …   

Režiser novega filma je Gil Kenan (animirani film Hiša pošasti in božični domišljijski film Deček po imenu Božiček), ki je pri prejšnjem delu Izganjalcev duhovZapuščina – sodeloval kot scenarist in producent, v glavnih vlogah pa se vračajo Finn Wolfhard (Netflixova uspešnica Stranger Things; grozljivka Tisto), Mckenna Grace (filmi Jaz, Tonya, Stotnica Marvel, distopična serija Deklina zgodba in Netflixova srhljiva miniserija The Curse of the Hill House) in Paul Rudd (Marvelov Ant-Man, Voditelj vrača udarec in Jebeš novice; serija Samo umori v stavbi).

Vrača se tudi originalna zasedba iz prvih dveh filmov! Tu so spet Bill Murray (Charliejevi angelčki, Neskončni dan, Dobrodošli v deželi zombijev, glas Garfielda v filmih iz let 2004 in 2006), Dan Aykroyd (Pearl Harbor; izvirna zasedba Saturday Night Live) in Ernie Hudson (filma Vran, Roka, ki ziblje zibko, seriji  Oz, Heroji), v novih vlogah pa nastopata Patton Oswalt (serije Dva moža in pol, Domače kraljestvo, BoJack Horseman in The Sandman; glas v filmu Ratatouille) in Kumal Nanjiani (Silicijeva dolina, Zona somraka, Welcome to Chippendales, film Večni).

To pomlad prinaša film Izganjalci duhov: Ledena grožnja na naša velika platna pravi in nepozaben kino spektakel!