Dom in vrt

Kdaj se splača najeti slikopleskarstvo za pleskanje sten?

12. julija, 2023 - Oglasno sporočilo

Včasih se soočamo z dilemo, ali najeti pleskarja za pleskanje sten ali pa se lotiti tega opravila sami. V tem članku bomo raziskali, kdaj se resnično splača najeti strokovnjaka za pleskanje sten.

Slikopleskar je strokovnjak za prenovo in osvežitev vaših sten. Slikopleskarstvo vam pomaga, da vaš dom ali poslovni prostor zasije v novi luči. 

Foto: Unsplash
Se splača najeti slikopleskarstvo? (Foto: Unsplash)

Najeti slikopleskarja ali pleskanje sten opraviti sami?

Slikopleskarstvo je koristno najeti, ko želite zagotoviti profesionalno in kakovostno delo. Profesionalni slikopleskarji imajo znanje in izkušnje, ki vam omogočajo izbiro pravih barv in tehnik za vaš prostor. Poleg tega lahko prihranijo čas in trud, ki bi ga sicer porabili za pripravo, pleskanje in čiščenje.

Najem slikopleskarstva je še posebej smiseln, če imate veliko površino za pleskanje ali če so stene v slabem stanju. Profesionalci lahko hitro in učinkovito obvladajo takšne projekte, hkrati pa zagotavljajo kakovostne rezultate. Prav tako so vešči reševanja morebitnih težav, ki se lahko pojavijo med procesom pleskanja.

Čeprav je najem slikopleskarstva lahko dražji kot samostojno pleskanje, pa lahko dolgoročno prihranite denar. Profesionalno pleskanje lahko izboljša videz in vrednost vaše nepremičnine, hkrati pa preprečuje potrebo po dragih popravilih v prihodnosti zaradi slabe izvedbe ali uporabe neustrezne opreme ali materialov.

Prednosti najema slikopleskarja za pleskanje sten doma:

 1. Profesionalnost in kakovost: Slikopleskarji so strokovnjaki svojega področja, ki obvladajo različne tehnike pleskanja. To zagotavlja izjemno kakovost končnega rezultata, ki bi bila težko dosegljiva z domačim pleskanjem.
 2. Prihranek časa: Pleskanje sten je lahko dolgotrajen proces, še posebej, če nimate prave opreme ali izkušenj. Najem slikopleskarja vam omogoča, da ta čas raje uporabite za druge dejavnosti.
 3. Zmanjšanje stresa: Pleskanje doma je lahko stresno, še posebej, če se soočate s težavami, kot so nepričakovane luknje ali poškodbe na stenah. Strokovnjaki so usposobljeni za reševanje teh težav in lahko zagotovijo gladko izvedbo projekta.
 4. Dolgoročna trajnost: Profesionalno pobarvane stene običajno trajajo dlje in se bolje upirajo obrabi, kar pomeni, da boste manj pogosto potrebovali popravila ali ponovno pleskanje.
 5. Estetski rezultati: Slikopleskarji imajo občutek za estetiko in so usposobljeni za svetovanje o najboljših barvnih shemah in zaključkih, ki bodo dopolnjevali vaš dom. Ta strokovnost lahko pomaga povečati estetsko privlačnost vašega doma.
 6. Varovanje zdravja: Profesionalni slikopleskarji imajo ustrezno opremo za zaščito pred nevarnostmi, kot so strupeni hlapi barv ali prah, ki se lahko sprošča med brušenjem. S tem zagotavljajo varnejše delovno okolje.
 7. Prilagodljivost urniku: Slikopleskarji se običajno lahko prilagodijo vašemu urniku. To pomeni, da se lahko izognete nepotrebni motnji vašega dnevnega režima.
 8. Natančno ocenjevanje stroškov: Slikopleskarji lahko pred začetkom projekta natančno ocenijo stroške materiala in dela. To vam omogoča, da vnaprej poznate celotne stroške projekta, brez nepričakovanih presenečenj.
 9. Zeleni pristopi: Mnogi slikopleskarji so usposobljeni za uporabo okolju prijaznih barv in tehnik, s katerimi zmanjšujejo vpliv na okolje.
 10. Poznavanje trendov: Profesionalci so vedno na tekočem z najnovejšimi trendi v industriji, zato vam lahko pomagajo izbrati moderne barve in zaključke, ki bodo vašemu domu dodali sodoben dotik.

Kje vse lahko prihranimo, če najamemo slikopleskarja?

Eno izmed področij, kjer lahko prihranimo s pomočjo slikopleskarstva, je nakup materiala. Profesionalci imajo pogosto dostop do kakovostnih materialov po nižjih cenah, saj kupujejo v večjih količinah ali imajo pogodbe z dobavitelji. Samostojni poskus nakupa enakih materialov bi lahko privedel do večjih stroškov.

Poleg tega lahko prihranimo na dolgoročnih stroških vzdrževanja. Profesionalno opravljeno delo običajno zagotavlja bolj trajne rezultate, kar pomeni, da bo potreba po popravilih in ponovnem pleskanju manjša v primerjavi z delom opravljenim v samostojnem režimu. To ima za posledico manjše stroške vzdrževanja.

Prihranek je opazen tudi v smislu časa. Čas, ki bi ga porabili za samostojno pleskanje, lahko uporabimo za druge, bolj produktivne dejavnosti ali celo za delo, s katerim lahko zaslužimo. Poleg tega se izognemo tudi stresu, ki bi ga povzročila morebitna težava ali nepričakovana zapleta.

Prav tako pa je moč prihraniti tudi na področju zdravstvenih tveganj. Slikopleskarji so opremljeni z ustreznimi zaščitnimi sredstvi, ki zmanjšujejo tveganje za zdravstvene težave, ki bi jih lahko povzročili strupeni hlapi ali prah iz barv in premazov. Z najemom strokovnjaka se izognemo nepotrebnim zdravstvenim tveganjem in morebitnim stroškom zdravljenja.

Na koncu pa lahko prihranimo tudi pri izboljšanju vrednosti nepremičnine. Profesionalno pleskane stene lahko izboljšajo splošno estetiko in privlačnost doma, kar lahko pripomore k višji prodajni ali najemni ceni. Ta dolgoročni prihranek je lahko veliko večji od prvotnih stroškov najema slikopleskarja.

> Preverite tudi: Zakaj moramo izvajalce za gradbena dela čakati 4 mesece?

10 vprašanj pred najemom slikopleskarja

Če na spodnja vprašanja odgovorite z DA, je bolj pametno najeti slikopleskarstvo.

 1. So stene v mojem domu v slabem stanju ali potrebujejo obsežna popravila pred pleskanjem?
 2. Ali je potrebno pobarvati veliko površino, za katero menim, da je prevelika, da bi jo obdelal sam?
 3. Ali nimam dovolj izkušenj ali znanja za izbiro prave barve in tehnike pleskanja?
 4. Ali mi primanjkuje časa za pripravo, pleskanje in čiščenje po pleskanju?
 5. Ali bi se mi težko spoprijel z nepričakovanimi težavami, ki bi se lahko pojavile med pleskanjem?
 6. Ali mi oprema in materiali, ki jih potrebujem za pleskanje, predstavljajo prevelik finančni zalogaj?
 7. Menim, da bi bilo moje delo manj kakovostno in trajno kot delo profesionalnega slikopleskarja?
 8. Ali želim, da bi moje stene izgledale profesionalno pobarvane in estetsko dovršene?
 9. Ali želim uporabiti okolju prijazne barve in tehnike, vendar ne vem, kako jih pravilno uporabiti?
 10. Ali potrebujem nasvet o najnovejših trendih in barvnih shemah, ki bi jih lahko uporabil v svojem domu?
Foto: Unsplash
Na Omisli.si najdete preverjene izvajalce in mojstre za skoraj vse storitve! (Foto: Unsplash)

Kam po preverjene izvajalce in mojstre za gradnjo in obnovo doma?

Na spletni strani Omisli.si/gradnja-obnova ne najdete le dobrih slikopleskarjev, ampak tudi druge mojstre, ki so potrebni za prenovo vašega doma. Vsi ponudniki so preverjeni in ocenjeni s strani preteklih strank, kar vam omogoča, da izberete najboljše za vaše potrebe. Na Omisli.si brezplačno pošljete povpraševanje za storitve, ki jih potrebujete in s tem hitro pridobite cenovno ugodne ponudbe od različnih ponudnikov.