Dom in vrt

Kdaj se odločiti za zasteklitev balkona ali terase?

19. decembra, 2022 - Oglasno sporočilo

Balkoni in terase so nedvomno eden najbolj priljubljenih prostorov v našem domu. Posedanje, branje knjig ali druženje s prijatelji je le nekaj razlogov, zakaj so tako nepogrešljivi. Vse pogosteje pa se ljudje odločajo za njihovo zasteklitev, s čimer dodatno povečamo njihovo funkcionalnost.

Zasteklitev balkona ali terase je idealna rešitev, ki vam omogoča uresničitev skoraj vseh idej za boljšo organizacijo vašega bivalnega prostora, hkrati pa vam ponuja ogromno prednosti. 

V nadaljevanju boste izvedeli, kdaj je zasteklitev balkona ali terase še posebej primerna rešitev.

Kadar želite povečati bivalno površino

Zasteklitev terase in balkona je najbolj preprost način, s katerim lahko povečate svojo bivalno površino. 

Če v zastekljeno teraso namestite sedežno garnituro ali jedilno mizo, postane to prav prijeten dnevni prostor, ki je namenjen preživljanju prostega časa, ali jo uporabite za prezimovanje svojih najljubših rastlin. 

Zastekljeni balkoni v manjših in utesnjenih stanovanjih pa lahko predstavljajo dodatno površino za shranjevanje različnih rekvizitov in druge opreme.

Kadar želite balkon ali teraso uporabljati preko celega leta

Če dobro pomislimo, so klasične terase in balkon uporabni le približno polovico leta, preostalo polovico pa nam vremenske razmere tega ne dopuščajo. Zato je zasteklitev balkona in terase še posebej priporočljiva takrat, ko želite svojo teraso ali balkon koristiti tudi v hladnejših mesecih leta.

V primeru zasteklitve terase in balkona lahko pohištvo, blazine ter vse ostale dodatke preprosto pustite kjer so, saj bodo ostali na varnem in suhem. Poleg tega pa je velika prednost tudi v tem, da ni potrebno čistiti terase vsak dan, saj je le ta zaščitena pred vsemi vremenskimi dejavniki.

Foto: Zastekli.si

Zasteklitve balkonov in teras so danes že tako izpopolnjene, da vam nudijo optimalno toplotno in zvočno izolacijo. Predstavljajo najboljšo zaščito pred dežjem, vetrom ali snegom. 

V najbolj vročih poletnih mesecih pa zasteklitev preprosto odprete in uživate na svežem zraku.

Kadar želite izboljšati udobje bivanja v vašem domu

Če živite v prijetnem naravnem okolju z veliko zelenja, vam velike steklene stene teras in balkonov omogočajo izjemno privlačen pogled na okolico. Le kaj je lahko lepšega, kot se zjutraj zbuditi in spiti kavo ob pogledu na naravo, ki vas obdaja?

Zasteklitev balkona in teras je najbolj primerna rešitev, če si želite v vašem domu bolj neposrednega stika z naravo in povezati svoj dom z njegovo okolico. To bistveno pripomore tako k bolj udobnemu bivanju v vašem domu, kot tudi na boljše splošno počutje.

Kadar želite zmanjšati hrup v stanovanju

Hrup avtomobilov je lahko zelo moteč dejavnik, če bivate v stanovanju sredi mesta. Če ga želite zmanjšati, potem je zasteklitev balkona odlična ideja.

Sodobne zasteklitve so danes izdelane iz kakovostnega stekla, ki zelo učinkovito zaduši zvok. Lahko ste prepričani v to, da bo vaše bivanje po zasteklitvi balkona zagotovo bolj prijetnejše in z manj hrupa.

Kadar želite podaljšati življenjsko dobo vašemu balkonu ali terasi

Terasa in balkon sta izpostavljena različnim vremenskim razmeram, kot so sonce, dež, sneg in veter. Zato je njihova zasteklitev več kot odlična ideja takrat, ko želite balkon ali teraso zaščititi pred temi neprijetnimi vremenskimi pojavi.

Foto: Zastekli.si

Zasteklitev balkona in terase tako na najboljši način preprečuje kakršnokoli zamakanja, zmrzali ali druge poškodbe, zaradi katerih bi bila potrebna renovacija. 

Prepričani ste lahko v to, da bo z zasteklitvijo balkona ali terase njuna življenjska doba bistveno daljša, stroški vzdrževanja pa bistveno manjši.

Kadar iščete energetsko učinkovito in okolju prijazno rešitev

Z zasteklitvijo balkonov in teras lahko prihranite do 15 % energije ob pravilni legi. Zaradi velikih steklenih sten, se zrak v prostoru pod vplivom sončnih žarkov ogreje, posledično temu pa so potrebe po ogrevanju bistveno manjše.

Ker pa se za sodobne zasteklitve danes uporabljajo materiali, ki jih je mogoče reciklirati, boste s tem bistveno pripomogli tudi k ohranjanju čistejšega okolja.

Kadar želite povečati vrednost vašemu domu

Zaradi hitrega načina življenja imamo ljudje vse manj časa za gibanje v naravi, zato je vsaka minuta več, ki jo preživimo v naravnem okolju še kako dragocena. Zato ni nič presenetljivega, da imajo danes številne novogradnje velike zastekljene površine, ki omogočajo bolj pristen stik z naravo.

Foto: Zastekli.si

Zasteklitev terase in balkona je zagotovo dodana vrednost vašemu domu in nekaj, kar bodo ljudje v prihodnosti vse bolj iskali. 

Z investicijo v zasteklitev zato ne boste ničesar izgubili, ampak le pridobili, saj lahko s tem bistveno dvignete vrednost vaše nepremičnine.

Kadar želite polepšati videz vašega doma

Če želite vašemu domu polepšati zunanji videz, boste z zasteklitvijo terase ali balkona dosegli izjemen učinek. 

Različne zasteklitve so danes zaščitni znak sodobne arhitekture, zato je zasteklitev terase in balkona še posebej primerna takrat, ko želite z minimalnimi posegi v prostor tudi na zunaj popestriti videz vašega doma.

Ali ste ugotovili, da je zasteklitev balkona ali terase za vas lahko pametna naložba? Potem vam preostane le še, da za to izberete ponudnika, ki vam zagotavlja kakovostno storitev in materiale. MN Steklo to zagotovo je!