Lepota in zdravje

Kako izbrati pisarniški stol, ki podpira vaš hrbet? 

18. septembra, 2023 - Oglasno sporočilo

Posledica dolgotrajnega in nepravilnega sedenja so nepravilna drža, neprijetne bolečine v hrbtu, kasneje pa lahko tudi kronične težave, ki zahtevajo strokovno obravnavo. Toda ali sploh lahko sedimo zdravo? Odgovor je da, pri tem pa nam pomagajo ustrezni pisarniški stoli.

Dejstvo je, da ljudje večji del dneva presedimo – vsaj tisti, ki delamo v pisarnah. S tem ne bi bilo nič narobe, če bi se v prostem času dovolj gibali in skrbeli za, kar se da, aktiven življenjski slog. Vendar pa današnji tempo življenja od nas pogosto zahteva, da službena opravila opravljamo tudi doma v popoldanskem času, vse več zaposlenih pa dela kar iz domače pisarne.

Posledica dolgotrajnega in nepravilnega sedenja so nepravilna drža, neprijetne bolečine v hrbtu, kasneje pa lahko tudi kronične težave, ki zahtevajo strokovno obravnavo. Toda ali sploh lahko sedimo zdravo? Odgovor je da, pri tem pa nam pomagajo ustrezni pisarniški stoli. V nadaljevanju preverite, kako izbrati pisarniški stol, ki dovolj učinkovito podpira vaš hrbet in vam tako zagotavlja zdravo in udobno sedenje.

Foto: Furnitura

Lastnosti kakovostnih pisarniških stolov

Ko izbiramo pisarniški stol, moramo v prvi vrsti biti pozorni na njegovo obliko. Številne raziskave so pokazale, da le ergonomsko oblikovani pisarniški stoli dovolj učinkovito podpirajo hrbtenico, predvsem pa ledveni del, ki je med sedenjem najbolj obremenjen. Zato je zelo pomembno, da ima stol nastavljivo sedišče, tako po višini kot tudi globini, kot na primer pisarniški stol Yerik. S pomočjo te funkcije lahko stol enostavno prilagodimo svoji višini in ves čas sedimo v pravilnem položaju – to je takrat, ko imamo stopala v celoti ravno na tleh, kolena pa pod pravim kotom. Med bolj priporočljivimi modeli so tudi tisti pisarniški stoli, ki imajo nastavljivo hrbtišče oblikovano tako, da posnema fizionomijo hrbtenice in se lahko naslonjeni nanj udobno namestimo ter po potrebi odpočijemo. Prav tako pa nam pri tem pomaga naslon za glavo (pisarniški stol Kana). Zelo pomemben element, ki ga imajo vsi dobri pisarniški stoli, so tudi nasloni za roke. Te so izjemnega pomena, saj si z njihovo pomočjo lahko odpočijemo ramenski obroč in vratni del hrbtenice (pisarniški stol Merida). Položaj naslonov naj bo nastavljen tako, da so roke naslonjene pod kotom 90 stopinj.

Foto: Furnitura

Pestra ponudba ergonomskih pisarniških stolov vas čaka pri našem največjem spletnem ponudniku pohištva – salonu Furnitura. Na njihovi spletni strani so vam na voljo kakovostni pisarniški stoli priznanih proizvajalcev, s pomočjo katerih boste lahko poskrbeli za vso potrebno udobje na delovnem mestu.

Izberite stol, na katerem se dobro počutite

Za udobje med opravljanjem delovnih zadolžitev pa ni dovolj le to, da pisarniški stol izpolnjuje vse zakonitosti ergonomske oblike, pač pa nam mora biti tudi všeč, lahko bi  celo rekli, da se mora naše telo z njim dobesedno zliti. K slednjemu prispevajo predvsem materiali, iz katerih so stoli izdelani, kakovostno ogrodje, različne uporabniške rešitve in dizajn samih stolov, ki se sklada s preostalim delom pisarne. 

Foto: Furnitura

Med najbolj dovršene in izjemno udobne uvrščamo direktorske pisarniške stole. Primerni so za direktorske pisarne in tista delovna mesta, kjer sklepanje kompromisov med kakovostjo, materiali in izgledom nikakor ne pride v upoštev. V sam vrh kategorije direktorskih pisarniških stolov uvrščamo tiste, izdelane iz pravega usnja (pisarniški stol Class), sledijo jim direktorski pisarniški stoli iz kvalitetnega umetnega usnja (pisarniški stol Sofos) in stoli iz trpežne in udobne tkanine (pisarniški stol Amanda). Pestro ponudbo direktorskih modelov pisarniških stolov so za vas pripravili tudi v večkrat nagrajenem pohištvenem salonu Furnitura, ki se lahko pohvali s pohištvenimi rešitvami, prilagojenimi najrazličnejšim uporabnikom.

Foto: Furnitura

Za vsakodnevno sedenje doma in v službi pa bodo več kot odlični tudi klasični pisarniški stoli, ki naj bodo narejeni iz kakovostnih materialov, stabilne kovinske konstrukcije in opremljeni z rešitvami, ki še dodatno prispevajo k vrhunski uporabniški izkušnji. Mednje sodijo na primer gumirana kolesca, ki preprečujejo neprijeten zvok ob premikanju stola in so primerna tudi za uporabo na parketu (pisarniški stol Nil). Velika  večina uporabnikov se vse bolj navdušuje nad stoli iz zračne mrežaste tkanine, ki se odlično obnese tudi v vročih poletnih mesecih, ko se nekoliko več potimo (pisarniški stol Wolf). Vsem tistim, ki za računalnikom preživite zares veliko časa pa svetujemo nakup gaming stola, ki za udobje poskrbi z dodatno oblazinjenimi deli (računalniški stol Bremen). Že veste, kateri pisarniški stol boste izbrali?

Foto: Furnitura

Poskrbite za svoje zdravje

Pisarniški stoli vrhunske kakovosti so le eden od ključnih elementov, ki nam pomaga do bolj zdravega delovnega okolja. Za dobro počutje in vitalnost svojega telesa  lahko največ naredimo zgolj mi sami. Med delom v pisarni je priporočljivo, da vsake toliko časa vstanemo, se sprehodimo in tako razgibamo svoje telo. Doma lahko izvajamo tudi vaje za krepitev hrbtnih mišic, odločimo pa se lahko tudi za prilagojene vodene vadbe. Nenazadnje smo mi tisti, ki skrbimo za svoje telo, ta pa nam bo v zameno dobro služilo tudi na stara leta.

Še vedno nimate ustreznega pisarniškega stola? Potem vas vabimo, da si ogledate ponudbo na spletni strani pohištvenega salona Furnitura. Pri izbiri vam bo z veseljem pomagala tudi njihova strokovna svetovalna ekipa. Na njih se lahko obrnete preko spletnega obrazca, jim pišete na prodaja@salonpohistva.si ali pa jih pokličete na 070 458 517.