Kulinarika

Jedli sva v Restavraciji Interspar in to je najina izkušnja

2. aprila, 2024 - Vsebino omogoča Restavracija Interspar

Obiskali smo Restavracijo Interspar in poskusili njihovo hrano. Naj za začetek povemo, da ni bilo tako, kot smo pričakovali.

Torek popoldan je in na terenu smo se s snemalno ekipo znašli v stiski s časom. Za in pred nami je bil cel kup intervjujev in pisanja člankov, časa za odmor pa zelo malo. Novinarska pot nas je tokrat popeljala v Ljubljano, natančneje na Vič. Med gmoto stanovanjskih stavb nas je med drugim pozdravil tudi nakupovalni center Interspar. “Odlično,” je rekla Eva: “Tukaj bova zagotovo našli kaj za pod zob.”

Kakor hitro so naju nesle noge, sva poiskali Intersparovo trgovino. Tik preden sva se podali v veleblagovnico, sem v daljavi zaslišala žvenketanje pribora in glasen smeh. Nasproti trgovine z živili je bilo opaziti velik napis Restavracija Interspar. Pred kratkim mi je o njej govorila stara znanka in baje naj bi bila hrana zelo okusna, ugodna in hitro pripravljena. Sodelavki sem predlagala, da si podrobneje ogledava njihovo ponudbo in si privoščiva konkretno kosilo. Nekoliko skeptična, zaradi stiske s časom, mi je Eva vendarle sledila.

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Restavracija Interspar se nahaja v osmih Interspar nakupovalnih centrih širom Slovenije (Vič, Citypark, Europark, Supernova Maribor, Supernova Kranj, Citycenter Celje, Park Center Koper in Supernova Nova Gorica). Restavracije obratujejo vsak delovni dan med 9. in 20. uro. Ob nedeljah kuhinje ne obratujejo.

Obetaven začetek

Že pred vhodom v restavracijo naju je presenetila dolga vrsta, ki je segala skorajda do sosednje trgovine. Odločni, da poskusiva njihovo hrano, sva si med čakanjem ogledali dnevno ponudbo in se odločili, kaj bova jedli.

Za začetek je dobro vedeti, da je restavracija Interspar razdeljena na več kulinaričnih kotičkov, ki vsak dan sprejmejo več kot 1.500 gostov. Takoj ob vhodu naju je pozdravil razkošen solatni bar, ki ponuja preko 40 različnih vrst solat in pestro izbiro prelivov, olj ter začimb. Ker sem sama velika oboževalka solat, sem se nemudoma odpravila po svoj krožnik in, kot bi mignil, je bil le-ta poln pisanih dobrot. Odločila sem se za rukolo, motovilec, paradižnik in mocarelo. Solato sem popestrila še z olivami in narezanimi morskimi sadeži ter vse skupaj prelila z italijanskim prelivom in oljem s česnom.

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot

Nova pridobitev Restavracije Interspar na Viču je vegi kotiček, ki ponuja okusne dobrote za vegetarijance. Na voljo so tako vegi kot tudi veganski izdelki, ki pa so med drugim namenjeni tudi popestritvi solatnega bara. Intersparov nasvet sem upoštevala tudi sama in si kot prilogo k solati dodala zelenjavne cmočke in ocvrte šampinjone.

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot

Takoj ko sva vstopili v restavracijo, je Evi zadišalo meso z žara. Kot bi mignil, je smuknila mimo mene in Saše in že je bila v vrsti za kosilo. Odločila se je, da si privošči fitnes krožnik, za katerega je odštela pičlih 6,90 €. Kosilo ji je pred njenimi očmi pripravil simpatičen kuhar, ki jo je tekom priprave spraševal po njenih preferencah. Po približno petih minutah, je bilo njeno kosilo nared, sama porcija pa je bila gromozanska. Na krožniku so bili kar trije puranji zrezki, obilica riža in pečena zelenjava. Za takšno porcijo bi ponekod v Ljubljani odšteli več deset evrov!

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot

Pravi raj za sladkosnede

Ker sva obe z Evo precej sladkosnedi, sva pregledali tudi ponudbo sladic. Izbirali sva lahko med praktično vsem, kar si dekle lahko poželi – od svežega sadja, jabolčnega zavitka, tiramisuja, indijančkov, tortic, cake popsov, piškotov in še bi lahko naštevali. Sama sem velika oboževalka čokolade, zato sem si privoščila čokoladnega indijančka, Eva je pograbila po vaniljevi panakoti z gozdnimi sadeži, razdelili pa sva si tudi sveže narezano sadje.

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Tudi študentje ne boste ostali lačni. V Restavraciji Interspar je vsak dan na voljo kar devet različnih menijev za študente po ceni le 4,04 € . Vse, kar potrebujete, je študentska izkaznica. Na svoj račun boste prišli tudi upokojenci, saj vas vsak mesec čakajo posebne ugodnosti.

Na poti do jedilnice sva naleteli na kotiček s knjigami. “Poglej, Lara! Veš, če se nam pa ne bi tako mudilo, bi zagotovo kakšno prelistala.” Ker sva bili v stiski s časom, sva hitro poiskali prosto mizo. Priznati morava, da naju je presenetil ambient v restavraciji – počutili sva se kot doma. Kljub množici se nobeni od naju ni zdelo prehrupno. Mize so bile čiste, jedilnica pa objeta z okni in opremljena z modernim pohištvom. Na terasi so tudi mize, ki že nestrpno čakajo na toplejše dni. Na samem koncu jedilnice pa je poseben kotiček, kjer si gostje po obroku lahko privoščimo kavo oziroma katero koli pijačo po izbiri.

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot

Takšna so najina mnenja

Hitro sva poprijeli za pribor in najina kulinarična izkušnja se je začela. Ko sem pogledala na drugo stran mize, sem videla Evine svetlikajoče se oči. “Ne morem verjeti, kako okusno je to,” je spregovorila. “Priznam, da sem sprva mislila, da bo to neka menza, ampak vzamem nazaj.

Eva se je sicer zelo trudila, a celotnega krožnika ni zmogla pojesti: “Všeč mi je, da je krožnik svež. Ne morem verjeti, kako velike porcije so, in to za tako malo denarja. To, kar mi je še ostalo, bom odnesla domov in bom pojedla za večerjo.

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot

Tudi sama sem bila nad svojo solato precej navdušena. Najbolj so mi bili všeč prav morski sadeži in preliv. Tisti, ki me poznajo, pa dobro vejo, da sem največja sladkosnedka daleč naokoli, zato je o moji kulinarični izkušnji v Restavraciji Interspar odločal en sam indijanček. Priznam, bila sem navdušena. Kot bi jedla puhasta in s čokolado oblita nebesa. Da o piškotu sploh ne govorim. Bil je svež in hrustljav – točno takšen, kot se za indijančka spodobi.

Za celotno kosilo sva potrebovali dobre pol ure. Ko sva zaključili, so naju zaposleni povabili na skodelico kave, a sva jo zaradi časovne stiske vljudno odklonili in jo vzeli za na pot. Morda nekaterim kupcem še ni znano, da lahko v Restavraciji Interspar vzameš hrano tudi za seboj. Tako si lahko zagotovite konkretno kosilo tudi, če se vam mudi.

Kakšna je bila najina izkušnja, si lahko ogledate v spodnjem videu.

Avtor: Eva Doljak
Poskrbljeno tudi za okusen začetek dneva. Od ponedeljka, 11. 3. 2024, je v Restavracijah Interspar poskrbljeno tudi za okusne zajtrke. Obiskovalci se pred nakupovanjem, službo ali izletom lahko razvajate z rogljički, jogurti s kosmiči, jajci in slanino, narezki in še bi lahko naštevali. Zajtrki so na voljo vsak dan od 9. do 12. ure. Na voljo je več kot 13 različnih zajtrkov, vsak dan pa jih je v ponudbi najmanj 7