Dom in vrt

Izognite se podražitvam in pravočasno ogrejte svoj dom!

23. februarja, 2023 - Vsebino omogoča Termo Shop

Si predstavljate, da ste sam svoj energetski gospodar, neodvisen od izpada elektrike? Da sami proizvajate dovolj električne energije, da se lahko skoraj brezplačno, pozimi ogrevate in poleti hladite?

Sklenjen energetski krog vam to omogoča – sončna elektrarna bo proizvedla električno energijo in z njo oskrbela gospodinjstvo, kar pa bo proizvedenih viškov, jih boste lahko shranili v hranilnik električne energije. Toplotna črpalka pa bo brezskrbno grela vaš dom. Tako bo vsa energija ostala doma.

Foto: Termo Shop

Zakaj je zdaj zadnji čas za energetsko neodvisnost s toplotno črpalko in sončno elektrarno?

Nepredvidljivi časi v katerih živimo, nas opozarjajo, da je čas, da se prebudimo. Ker pa krize vedno prinesejo tudi priložnosti in nakazujejo smer prihodnosti, v Termo Shopu zagovarjajo stališče, da energetska samozadostnost postane realnost. To zavedanje se iz leta v leto bolj krepi, kar nakazujejo tudi podatki Eko sklada, saj je bilo v letu 2021 oddanih 34.001 vseh vlog, tako za nepovratna sredstva kot kreditiranje, v 2022 pa kar 38.285 vlog. Letošnje projekcije kažejo, da bo ta skok še večji, zato bo potrebno pohiteti, da subvencije ne poidejo – kar pomeni, da je sedaj še bolj pomembno, da imate izvajalca, ki ima opremo na zalogi in ima dovolj kapacitet, da bo montaža hitra.

Poleg tega, da sta toplotna črpalka in sončna elektrarna zmagovalna kombinacija, naredi odločitev k brezskrbni prihodnosti, še lažjo, dejstvo, da se je pred dobrim mesecem ponovno odprl razpis za nepovratna sredstva, in sicer ne samo za sončne elektrarne, temveč tudi za hranilnike. Prav tako je še naprej odprt razpis za toplotne črpalke, ki so že dokazale, zakaj so postale glavni vir ogrevanja. Subvencije so torej na voljo tudi za nazaj, kar je dodaten razlog za hitrost, saj smo se že v lanskem letu naučili, da lahko, glede na povečan interes, kmalu tudi poidejo. Ravno zato bolj primernega časa kot je sedaj, ne bo več. Podatki Eko sklada pravijo, da je bilo v letu 2021, dodeljenih 6.036 spodbud za toplotne črpalke, v lanskem letu, 2022, pa kar 7.775! Bodite letos pravočasni in si, poleg zmagovalnega ulova nove subvencije, ki pripomore k temu, da je pot do energetske neodvisnosti lažja, zagotovite trenutne cene opreme in se tako izognite podražitvam, ki prihajajo. Prav tako pa je sedaj morda zadnja priložnost, da prejmete elektro soglasja po Net metering shemi, kajti postopek pridobivanja traja nekaj časa, veljajo pa izključno soglasja izdana v letu 2023.

Foto: Termo Shop

Kako najhitreje do montaže?

Zadostno število monterskih ekip, dober odnos z dobavitelji, možnost financiranja ter dejstvo, da imajo vso ključno opremo vedno na zalogi, je razlog, da lahko stranke pri Termo Shopu pridejo do svoje sončne elektrarne in/ali toplotne črpalke, hitreje kot drugje.

Foto: Termo Shop

Niste prejeli elektro soglasja za sončno elektrarno?

Ne skrbite, sedaj je mogoče do samooskrbe tudi z nadgradnjo, in sicer s hranilnikom električne energije! Hranilnik električne energije v povezavi s sončno elektrarno, ustvarja sistem energetske varnosti in tudi neodvisnosti, kajti viški, ki jih sončna elektrarna proizvede, ostanejo shranjeni v hranilniku električne energije in se ne oddajajo v omrežje. Ko se pojavi potreba po električni energiji, se baterija prazni, celoten sistem pa vam tako nudi brezskrbnost. Pri Termo Shopu vam ponujajo različne pakete hranilnikom, glede na to ali ste že lastnik svoje sončne elektrarne in bi želeli svojo rešitev implementirati še s hranilnikom ali pa še nimate sončne elektrarne in bi želeli postati samozadostni.

Foto: Termo Shop

Zakaj jim lahko zaupate?

V Termo Shopu nakazujejo s svojim delom, predvsem pa z zadovoljstvom svojih strank, da sledijo trendom prihodnosti. Tudi v zadnjih dveh letih – ko so se, tako kot ostali ponudniki na trgu, morali soočati na eni strani z izjemno rastjo povpraševanja, na drugi strani dvigom cen surovin in zakasnelimi dobavami – nikoli niso pozabili na svoje stranke. Kljub težavam z dobavljivostjo opreme, so z ustreznim in učinkovitim upravljanjem nabavnih procesov, poskrbeli za nemoteno dobavo strankam.

Tako so bile stranke pravočasno priključene na sistem ogrevanja in sistem samooskrbe. Da stranke niso preveč čutile posledic, je pripomoglo dejstvo, da:

Foto: Termo Shop

Poskrbite, da bo vaša prihodnost brezskrbna in polna ugodja ter prepustite energetsko oskrbo vašega doma strokovnjakom, ki jim stojijo ob strani 30-letna tradicija, nagrade, certifikati in najpomembneje – nenehna skrb za stranke.  Dovolite, da tudi vaše izkušnje vodijo v zadovoljstvo, in se pridružite zadovoljnim strankam podjetja Termo Shop.

Foto: Termo Shop