Dom in vrt

Izjemna učinkovitost in udobje, ki ju zagotavlja ta klimatska naprava

23. maja, 2023 - Oglasno sporočilo

Poletja si brez klimatske naprave v večini hiš in stanovanj ne moremo več predstavljati, čas za nakup nove pa je prav zdaj, če želimo vročino pričakati pripravljeni.

Na trgu je veliko ponudnikov najrazličnejših tipov klimatskih naprav, ki se razlikujejo po videzu, varčnosti, zmogljivosti, funkcijah, ki nam jih nudijo, ter seveda cenah. Vsak od nas si želi klimatsko napravo, ki bi svoje delo dobro opravljala, hkrati pa iščemo takšno, ki bi imela najboljše razmerje med ceno in kakovostjo.

Foto: Daikin
Foto: Daikin

Najvišja ocena in dobro razmerje med ceno in kakovostjo

Pri izbiri si lahko pomagate tudi z različnimi testi neodvisnih potrošniških organizacij, pri nas je takšna Zveza potrošnikov Slovenije, ki redno testira klimatske naprave. Na njihovem lanskoletnem testu je v kategoriji 3,5-kilovatnih naprav nagrado prejela klimatska naprava Daikin Perfera. Omenjena klimatska  naprava namreč nudi dobro razmerje med ceno in kakovostjo, saj kot pravijo v Daikinu, model Perfera zagotavlja izjemno učinkovitost, hkrati pa zmanjšuje vpliv na okolje in posledično vaš račun za energijo.

Izberete lahko stensko ali talno notranjo enoto

Model Perfera so v Daikinu razvili in izdelali z dvema različicama notranjih enot. Izberete lahko stensko ali samostoječo talno notranjo enoto. V nekaterih lastnostih sta si enaki, v drugih pa ne nekoliko razlikujeta.

Obe hladita, ogrevata in čistita zrak. Obe sta energijsko izjemno učinkoviti, upravljate ju lahko zelo preprosto z infrardečim daljinskim krmilnikom ali prek aplikacie Onceta.

Foto: Daikin
Foto: Daikin

Izjemno tiha in primerna za vsa podnebja

Obe notranji enoti sta tudi izjemno tihi. Perfera uporablja posebej zasnovan ventilator, ki optimizira pretok zraka in ustvarja visoko energijsko učinkovitost pri nizkih ravneh zvoka. Za še večjo energijsko učinkovitost so v Daikinu zasnovali tudi novventilator, ki se prilega kompaktnim dimenzijam naprave Perfera.

Nova Perfera ima razširjeno območje delovanja in je primerna za vse podnebne razmere, z območjem delovanja do -20°C in do 50 °C. Hladilno sredstvo, ki je v Perferi, je R-32. 

Dodatne funkcije za izjemno udobje

Tako stenska kot talna enota sta opremljeni z več dodatnimi funkcijami, ki uporabniku omogočajo vrsto nastavitev, zaradi katerih je udobje še precej večje.

Funkcija Flash streamer tako s pomočjo elektronov za sprožitev kemičnih reakcij delci zraku odstranjuje alergene, kot so cvetni prah in glivični alergeni, ter odpravlja neprijetne vonjave in zagotavljanje bolj čist zrak v prostoru. Filter za odišavljanje iz titanovega apatita pa se močno bori proti vonjavam, kot je tobačni dim in hišne živali.

Da bi lažje spali, Daikinov nočni način preprečuje pregrevanje ali prekomerno hlajenje ponoči. Če je časovnik vklopljen, naprava samodejno nastavi za 2 °C nižjo temperaturo pri ogrevanju in 0,5 °C višjo pri hlajenju. Tako ohranjate prijetno in enakomerno temperaturo, s čimer preprečite hitre spremembe, ki bi lahko motile vaš spanec.

Foto: Daikin
Foto: Daikin

Način Econo zmanjša rabo energije in preprečuje preobremenitev električnih tokokrogov, ko so v uporabi tudi drugi gospodinjski aparati. Z aktiviranjem načina Econo se delovna moč in raba energije zmanjšata za približno 30 odstotkov.

Funkcija Heat boost (ojačanje gretja) po vklopu klimatske naprave hitro ogreje vaš dom. Nastavljena temperatura je dosežena za 14 odstotkov hitreje kot pri običajni klimatski napravi.

Stenska enota Perfera

Izboljšana zasnova stenskega modela Perfera primerjavi prejšnjimi je še bolj energijsko učinkovita. To daje napravi Perfera najboljšo zmogljivost svojem razredu ter jo pri hlajenju in ogrevanju uvršča v razred A+++, kar zagotavlja tudi nizke stroške obratovanja.

Stenska enota je opremljena z dvopodročnim tipalom za zaznavanje gibanja, ki zrak usmerja stran od ljudi in samodejno preklopi sistem v način varčevanja z energijo, če v prostoru ne zazna ljudi.

Foto: Daikin
Foto: Daikin

Hkrati tridimenzionalni tok zraka optimizira tok zraka in zagotavlja, da je tudi v vogalih velikih prostorov vedno pravilna temperatura, zato je udobje zagotovljeno povsod in v vsakem trenutku.

Pri Preferi so razvijalci mislili tudi na obliko, ki ni le všečna in diskretna, temveč enota zaradi pametne 3D-oblike enakomerno razporeja pretok zraka.