Kulinarika

Iščete popolno vino za praznične dni?

6. decembra, 2023 - Oglasno sporočilo

Bliža se praznični čas, ko se srca napolnijo s toplino in radostjo, ko se družimo z našimi najbližjimi ob večerji in nazdravljamo nepozabnim trenutkom, ki ostanejo za vedno. Z mislimi smo že pri darilih, ki postanejo izraz naše pozornosti in ljubezni do tistih, ki so nam dragi. 

Katero vino izbrati za praznično večerjo? 

Večerja je čas, ko se družina in prijatelji zberejo ob bogati mizi, da delijo ljubezen, toplino in radost prazničnih dni. Vino, ki ga izberemo za to posebno priložnost, postane del te svečane izkušnje in dodaja čarobnost vsakemu grižljaju in trenutku. Ko odpremo steklenico vina, odpremo tudi vrata do bogatih arom, nežnih okusov in edinstvenih karakterjev, ki nas popeljejo na nepozabno kulinarično potovanje. 

Foto: KZ Metlika
Modra frankinja prestige 2018 je ponosna prejemnica srebrne medalje Decanter London 2022 (Foto: Arhiv Vinska klet Metlika)

Rdeče vino s svojo toplino objame hladne zimske večere, belo vino pa s svojo svežino v prostor prinese lahkotnost in eleganco. K močnejšim mesnim jedem se nedvomno najbolj priležejo rdeča vina z močnejšim karakterjem in krepkega telesa, kot sta vrhunska modra frankinja ali bolj zrela modra frankinja prestige, ki vas bo navdušila z močnejšo rubinasto barvo z vijoličastimi odtenki, krepkim telesom in polnim, harmoničnim okusom. 

Foto: KZ Metlika
Sauvignon 2021 je prejemnik srebrnega odličja na ocenjevanju Decanter London 2023 (Foto: Arhiv Vinska klet Metlika)

Če se boste odločili za ribji obed, ne morete zgrešiti z belim vinom sauvignon, ki se izvrstno dopolnjuje tudi s piščancem, testeninami in rižotami. Tako aroma kot okus sta izjemno elegantna, všečna, dolgotrajna. Suho vino, srednjega telesa, s karakterjem, ki v ustih premore mineralno svežino in bogato sortno noto sauvignona. 

Veste, katero vino podariti poslovnemu partnerju?

Vino je darilo, ki ne le izraža spoštovanje in pozornost do obdarovanca, ampak je simbol skupnih trenutkov, ki jih delite s prijatelji, družino ali poslovnimi partnerji. Vsaka steklenica vina nosi svojo zgodbo, ki kot dragocen biser čaka, da ga odkrijete. 

Vino je izraz elegance in prefinjenosti. Z raznolikostjo okusov, vonjav in barv prinaša bogato paleto možnosti, ki omogočajo, da se popolnoma ujema z okusom obdarovanca. Za ljubitelje sladkih užitkov so sladka vina, medtem ko so suha vina za tiste, ki cenijo subtilnost – vedno obstaja vino, ki bo zadovoljilo vsakega gurmana. 

Pokažite svojo naklonjenost poslovnim partnerjem, ki si zaslužijo samo najboljše in jih razveselite z izvirnim darilnim paketom Vinske kleti Metlika.

V darilnem katalogu, ki naj vam bo navdih, vas čakajo edinstveni paketi daril, ki združujejo le najboljša vina v kombinaciji z izvrstnimi belokranjskimi dobrotami.

Darilni paket Modri dobitek: vrhunsko vino modra frankinja, domača jagodna marmelada, pisane belokranjske šurlice, elegantna darilna škatla

Foto: KZ Metlika
Foto: Arhiv Vinska klet Metlika

Chardonnay prestige 1909 v izbrani leseni embalaži

Foto: KZ Metlika
Chardonnay prestige 1909 je osvojil bronasto medaljo na Decanter London 2023 (Foto: Arhiv Vinska klet Metlika)

Odličen vtis boste naredili, če boste steklenico vina  chardonnay prestige 1909 podarili v izbrani leseni embalaži. Bogato suho vino nas razveseli z zlato rumeno barvo in polnim telesom.  V ospredju nas očarajo zaznave po prezrelem sadju, maslene mineralne note, lepo sta vkomponirana še med pa maslo, zaznane so tudi arome po praženem, lešniku in kruhovi skorji. Plemenito vino z neopisljivo eleganco, harmonijo, izrazito zaznavo mineralnosti  in odličnim potencialom staranja. Lepo se prileže k dimljenim ribam in zorjenim sirom.

PRELISTAJTE KATALOG DARIL

Darilni paket Poet romantic: sladko aromatizirano vino + 18 čokoladnih kozarčkov v privlačni darilni embalaži

Če želite z darilom navdušiti ljubitelje slajših, aromatičnih vin, je darilni paket Poet romantic v privlačni embalaži izvrsten izbor. Še posebej so nad sladkim vinom iz modre frankinje navdušene pripadnice nežnejšega spola. Barva je rubinasto rdeča, vonj pa spominja na zrelo rdeče sadje. Bogat okus Poeta nas očara s svojo mehkobo in prijetno sadnostjo. Ponudimo ga k raznim sladicam iz gozdnih sadežev ali kot digestiv ob koncu prijetnega druženja na kosilu ali večerji. 

Foto: KZ Metlika
Slajša vina so kot ples okusov, ki puščajo v ustih sladek pečat nepozabnih trenutkov (Foto: Arhiv Vinska klet Metlika)

Zakaj je penina pravi izbor za zaznamovanje posebne obletnice?

Če želimo nekoga prijetno presenetiti ob jubileju, poroki ali poudariti drugo pomembno letnico v življenju nam drage osebe, je penina izvrsten izbor. Penina je kot živahna simfonija mehurčkov, ki plešejo po steklenici in ustvarjajo praznično vzdušje ob vsakem požirku. V vsakem kozarcu penine se skrivajo življenje, radost in čar trenutka, ki ga želimo deliti s tistimi, ki so nam najbližji. Odličen vtis boste naredili, če boste podarili steklenico Metliške penine v skrbno izbrani darilni embalaži.

Darilni paket Prestige harmonija: Metliška penina zelo suha, chardonnay prestige 1909

Metliška penina zelo suha nas najprej razveseli z nežno rumeno barvo z zlatimi odtenki in nato s svojo svežino in zapeljivo sadnim, srednje dolgim pookusom. Zelo suha penina je pridelana iz sort kraljevina in laški rizling, ki ustvarita harmonijo vonjav in prefinjen okus. Odlična je kot aperitiv in pravi izbor zraven hladnih kanapejev. 

Foto: KZ Metlika
Penine so nepogrešljiv del prazničnih dni in si zaslužijo posebno pozornost (Foto: Arhiv Vinska klet Metlika)

Darilni paket Iskriva eleganca: Metliška penina rosé, modra frankinja prestige

Sveža, iskriva, zapeljiva penina češnjeve barve z odtenki breskve, ki nas očara s sadnimi aromami drobnega jagodičevja. Prefinjen okus krepkega telesa, dovršenost in skladnost vinskih sestavin so rezultat zorenja na kvasovkah. Lepo se dopolnjuje s hladnimi predjedmi, jagodami. 

PRELISTAJTE KATALOG DARIL

Vabljeni k obisku spletne trgovine www.enostavno.je, kjer imamo v ponudbi tako vrhunska kot kakovostna vina, penine, vina poznih trgatev in posebna vina Vinske kleti Metlika. Prav posebno mesto v naši trgovini pa ima stari vinjak, poimenovan po Mathii de Luci, ki je pakiran v premium darilni embalaži. Najboljše vino iz domačega izbranega grozdja, skrbno izpeljana destilacija in več kot pet let zorenja v 225-litrskih hrastovih barik sodčih odsevajo eleganco in prefinjenost tega žlahtnega vinskega destilata. 

Ekipa Vinske kleti Metlika vam želi vesele praznike in srečno 2024!

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!