Tehnologija

Hisense Europe na poti trajnostnega razvoja v zgornji petini mednarodno najbolje ocenjenih podjetij

28. februarja, 2023 - Oglasno sporočilo

Hisense Europe, proizvajalec gospodinjskih aparatov pod blagovnima znamkama Hisense in Gorenje, je prejel srebrno medaljo EcoVadis.

Ta priznana mednarodna poslovna ocena, ki jih glede na rezultat ocenjevanja uvršča više od kar 83 % vseh ocenjevanih podjetij, potrjuje njihovo zavezanost k trajnostnim poslovnim praksam in je dokaz dolgoletnih nenehnih prizadevanj podjetja za zmanjšanje vpliva na planet in spodbujanje družbene odgovornosti.

Foto: Hisense Europe

Do 2024 bo njihova embalaža 100 % reciklabilna

V Hisense Europe je trajnostno delovanje ena glavnih vrednot, na osnovi katere so zastavili ambiciozne trajnostne cilje, osredotočene na pet ključnih področij: okolje, trajnostni izdelki, trajnostna dobavna veriga, ljudje in družbena odgovornost ter novi poslovni modeli. Ti cilji vključujejo zmanjšanje porabe energije z optimizacijo obnovljive energije, večjo uporabo recikliranih materialov v izdelkih, zmanjšanje količine odpadkov, spodbujanje trajnostnega transporta in krepitev trajnosti dobavne verige.

Osredotočenost na trajnost je razvidna tudi iz njihovih prizadevanj, da reciklirajo že 96 % ustvarjenih odpadkov, do naslednjega leta bo embalaža 100 % reciklabilna, zmanjšujejo tudi emisije CO2 iz transporta. Prestižna srebrna medalja EcoVadis dokazuje, da je Hisense Europe razvil pravo strategijo za povečanje trajnosti svojih poslovnih modelov.

Foto: Hisense Europe

Pomemben napredek v zadnjih petih letih 

Podjetje mora obravnavati vse faze proizvodnje, da čim bolj zmanjša svoj ogljični odtis, vključno s porabo energije med proizvodnjo, uporabljenimi materiali v izdelkih in njihovo življenjsko dobo ter procesi pakiranja in transporta. Na teh področjih je Hisense Europe v zadnjih petih letih dosegel pomemben napredek z 38-odstotnim zmanjšanjem porabe vode in 24-odstotnim zmanjšanjem porabe električne energije. Gospodinjski aparati Hisense in Gorenje, izdelani v Evropi, so narejeni iz odličnih, ekološko neoporečnih in razgradljivih materialov ter so podvrženi strogemu testiranju za podaljšanje njihove življenjske dobe. Pomemben vidik je tudi dostopnost rezervnih delov in enostavno servisiranje izdelkov.

Vlaganje v osebnostno in strokovno rast zaposlenih je ena od prioritet

Proces ocenjevanja trajnostnega delovanja EcoVadis ne zajema le okoljskega, temveč tudi družbeno in etično uspešnost podjetij. Hisense Europe z blagovnima znamkama Hisense in Gorenje je prejel srebro za predanost k spodbujanju etičnih poslovnih praks, kot sta ustvarjanje enakih možnosti za vse in vzpostavljanje kulture deljenja znanja. Vlaganje v osebnostno in strokovno poslovno rast zaposlenih je ena ključnih prioritet, kar se odraža tudi v izobraževanju in usposabljanju, za kar so v letu 2021 namenili več kot 136.000 ur ali 20 ur na zaposlenega. Eden od njihovih ciljev je tudi spodbujanje zdravega ravnotežja med poklicnim in zasebnim življenjem ter aktivnega življenjskega sloga.

Foto: Hisense Europe

Ambiciozni cilji za prihodnost

Prejem medalje EcoVadis dokazuje, da Hisense Europe napreduje v pravo smer – da njihovi izdelki in poslovanje postajajo kar se da trajnostni. »Trajnost je v središču naših vrednot in še naprej si bomo vztrajno prizadevali zmanjšati vpliv na okolje in kot eden ključnih gospodarskih subjektov v regiji, državi in širše, spodbujati družbeno odgovornost. Ta certifikat je velik dosežek in ponosni smo, da smo del skupnosti EcoVadis ter da se na lestvici ocenjevanih podjetij uvrščamo tako visoko,« je dejal Hanson Han, predsednik uprave Hisense Europe.

Foto: Hisense Europe

»Na področju skrbi za okolje imamo bogato okoljsko zgodovino, ki sega že več kot trideset let, naša prizadevanja na tem področju pa so priznana s strani strokovnjakov tako doma kot v tujini,« pravi Tomaž Korošec, član uprave Hisense Europe. »Naše naložbe v obnovljive vire energije, osredotočenost na trajnost in učinkovitost izdelkov ter uveljavljanje načel krožnega gospodarstva so se izkazali za pravilen pristop. Počaščeni smo, da smo prejeli srebrno medaljo EcoVadis, saj predstavlja naše prepričanje, da so podjetja z dosledno zavezanostjo družbeni in okoljski odgovornosti tista, ki bodo dosegla trajen uspeh.«