Lepota in zdravje

Eurospin na pomoč deklici s cerebralno paralizo

5. januarja, 2023 - Oglasno sporočilo

Ljudje imamo zelo različne usode. Nekateri bolj, drugi manj srečne. In prav je, da se spomnimo na tiste, ki potrebujejo našo pomoč, podporo ali pa samo lepo misel. Med prazniki smo vsi bolj povezani in takrat se najpogosteje zavemo, kaj je zares pomembno, kaj imamo in kaj moramo negovati.

Foto: Eurospin

V Eurospinu se trudimo misliti na vse skozi vse leto in pozorno skrbimo, da so vsi deležni naše pozornosti, še posebej tisti, ki potrebujejo pomoč.

Eden osrednjih stebrov poslanstva podjetja Eurospin EKO d.o.o. je družbena odgovornost. Vsakoletno sodelovanje z Zvezo prijateljev mladine Slovenije je usmerjeno v pomoč pri nakupu šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin, poleg tega pa družba aktivno sodeluje in pomaga tudi na področju Severne Primorske (Goriške) regije, od koder izhaja. Po nekaj namigih smo ugotovili, da tokrat pomoč potrebuje naša soseda Metka.

Metka Peternelj iz Volčje Drage je deklica z diagnozo spastična diplegija – cerebralna paraliza II. Nedavno je uspešno prestala zahteven operativni poseg glavnega živca v hrbtenjači. Kljub posegu se zanjo zdravljenje in rehabilitacija šele začenjata. Njej in njeni družini vsakršna pomoč pride prav, zato smo se v Eurospinu odločili, da jim pridemo naproti in vsaj malo polepšamo praznične dneve decembra. Metki smo pripravili posebno presenečenje!

22. december 2022 je bil dan upanja. V večnamenski dvorani v Bukovici smo Metko presenetili z dobrodelno prireditvijo v znamenju glasbe, pravljic in obiska Božička. Knjižničarka Daša iz Goriške knjižnice Franceta Bevka je je najprej prebrala pravljico, temu pa so sledili glasbeni nastopi vrtčevske skupine Čebelice, ki jo obiskuje tudi Metka, otroškega pevskega zbora podružnične šole Bukovica ter lokalne glasbene skupine Pikapolonice, ki so Metko presenetili z njenimi najljubšimi skladbami. Za piko na i je prizorišče obiskal tudi Božiček, ki je obdaril Metko ter vse ostale prisotne otroke. Ker Metka obožuje konje, smo ji čisto na koncu omogočili tudi ježo ponija na samem prizorišču dogodka.

Foto: Eurospin