Posel

Europark Maribor praznuje že 23. rojstni dan

4. septembra, 2023 - Oglasno sporočilo

V nakupovalnem središču Europarku Maribor si že 23 let prizadevajo, da bi zvesto sledili željam in potrebam svojih obiskovalcev. Na novinarski konferenci prejšnji teden so med drugim predstavili poslovne rezultate preteklega leta, aktualne projekte, investicije ter novosti in načrte za prihodnost.

Foto: Europark Maribor/Bojan Mihalič

»Lani smo ustvarili za 180 milijonov evrov prometa, število obiskovalcev pa je preseglo 7,2 milijona. Do danes nas je v vseh 23 letih obiskalo že več kot 145 milijonov obiskovalcev, « je povedala center managerka Simona Mandl. Letos so izvedli investicije v področje trajnosti in večje energetske učinkovitosti. »Na streho nakupovalnega središča smo postavili fotovoltaično elektrarno v vrednosti več kot 1,2 milijona evrov z 842-kilovatno močjo, ki je že priklopljena v sistem. Z več kot 2000 sončnimi paneli bomo ohranili 14.414 dreves in zmanjšali količino emisij CO2 za 313,83 ton.«

Poleg tega trenutno posodabljajo sistem zračenja in hlajenja, zamenjali bodo stekla nad nakupovalno ulico in v kupolah. Kmalu bo svoja vrata odprla prenovljena trgovina Interspar Maribor, ljubitelji jeansa pa so se v petek razveselili odprtja trgovine Levi’s, ki je zdaj tudi največja trgovina te blagovne znamke v Sloveniji. Oktobra v Europark prihaja tudi parfumerija Douglas s kozmetičnimi izdelki.

Zabavno praznovanje 23-letnice

V sklopu praznovanja 23. Europarkovega rojstnega dne, ki bo med 6. in 9. septembrom, so pripravili številne koncerte priznanih glasbenih izvajalcev in zabaven otroški program. Na glasbeni oder bodo stopili Kristjan Crnica – KIKIFLY, talentiran mariborski vokalist, mladi fantje Polkaholiki in priljubljeni pevec Luka Basi. Sobotno dopoldne bo namenjeno otroškemu programu, za zabavo pa bodo zadolženi Čuki in Ribič Pepe. Manjkala ne bo niti slastna torta velikanka. Za obiskovalce so pripravili veliko nagradno igro, v kateri bodo podarili darilne bone Desetak v skupni vrednosti 2.300 evrov, poleg tega pa bodo v trgovinah in gostinskih lokalih na voljo rojstnodnevni popusti.

Foto: Europark Maribor/Bojan Mihalič

Europark Maribor – upravlja SES Spar European Shopping Centers

Nakupovalno središče Europark Maribor upravlja družba SES – Spar European Shopping Centers, ki razvija, gradi in upravlja nakupovalna središča v šestih državah: v Avstriji, Sloveniji, Italiji, na Madžarskem, Hrvaškem ter na Češkem. Podjetje s sedežem v Salzburgu trenutno upravlja 30 nakupovalnih lokacij v Srednji, Južni in Vzhodni Evropi z najemno površino (GLA) več kot 830.000 kvadratnih metrov. SES je vodilni na trgu v segmentu velikih nakupovalnih središč v Avstriji in Sloveniji. Z več kot 100 milijoni obiskovalcev na leto so trgovski partnerji v nakupovalnih središčih SES v letu 2022 ustvarili prodajo v višini 3,13 milijarde evrov. SES ponuja svoje znanje tudi na področjih razvoja projektov, vodenja gradnje, oddaje trgovinskih prostorov, upravljanja centrov in objektov kot tudi storitve za zunanje lastnike nakupovalnih središč. Nakupovalna središča SES so prejela že več domačih in mednarodnih nagrad za arhitekturo in oblikovanje, trajnostnost, prometno načrtovanje in inovativno trženje. SES je del skupine SPAR Österreich.

Dodatne informacije na: www.europark.si in www.ses-european.com.

Nakupovalno središče Europark Maribor je prejelo naslednje mednarodne nagrade:

V letih 2009, 2010, 2015 in 2016 z različnimi marketinškimi kampanjami med finalisti za mednarodno nagrado Solal Marketing Award, ki jo podeljuje Mednarodno združenje nakupovalnih središč za najučinkovitejše marketing kampanje v Evropi in Južni Afriki. Leta 2020 je prejelo certifikat TÜV Austria za upravljanje higienskih standardov COVID-19. Leta 2022 pa je prejelo certifikat TÜV Austria za sistem vodenja po EN ISO 50001: 2018.