Dom in vrt

Čudovite ideje za prenovo vašega doma

25. oktobra, 2022 - Vsebino omogoča Ikea

Razkrivamo ideje, kako lahko z le nekaj kosi ugodnega in vedno lepega pohištva v svoj dom vnesete več domačnosti in udobja.

Spremembe v domovih, tudi če so zelo majhne, so vedno dober način, da v svoje življenje vnesemo kanček optimizma. Ni nujno, da podiramo stene in spreminjamo postavitev prostorov – naš dom bo drugače zadihal že, če bomo preuredili pohištvo in dodali nekaj novih detajlov. In kar je najpomembnejše: za takšne spremembe nam ni treba zapraviti celega premoženja. V nadaljevanju razkrivamo ideje, kako lahko z le nekaj kosi ugodnega in vedno lepega pohištva v svoj dom vnesete več domačnosti in udobja.

Pred nami sta jesen in zima, letna časa, ko bomo več časa preživeli doma, zato je pomembno, da si svoje okolje uredimo tako, da se v njem počutimo prijetno in udobno. Živimo v času visoke inflacije, zaradi česar marsikateri naš nakup spremlja misel, kako kljub okoliščinam privarčevati, kjer lahko. Nekateri kosi pohištva in dodatki za dom tudi v teh časih ohranjajo svoje nizke cene, samo vedeti moramo, kje iskati.

Kako z majhnimi spremembami do boljšega počutja?

Foto: Ikea

Včasih je dovolj, da na steno namestimo novo polico in nanjo postavimo družinsko sliko, sveže cvetje ali spominke z dopusta. Videz naše dnevne sobe lahko popestrimo z novimi blazinami, kupimo novo posteljnino ali pa v kuhinjo nekaj svežine vnesemo z dekorativnimi posodicami. Pogosto pozabimo tudi na spalnico in na otroško sobo, kjer lahko majhni premiki otrokom prinesejo več reda in veselja. Seveda, vsaka sprememba vzame nekaj časa in denarja, vendar ni treba, da je tako. To tudi v času visoke inflacije dokazujejo v podjetju IKEA, kjer se trudijo ljudem z velikimi sanjami in tankimi denarnicami ponuditi dobro zasnovane, funkcionalne, trpežne, cenovno dostopne in trajnostne rešitve za opremljanje doma.

Kljub naraščanju cen, so se odločili nekaterim njihovim najbolj priljubljenim in uporabnim izdelkom cene znižati do 20%.

DNEVNA SOBA – praktično in brezčasno

Prostor, kamor se vse steka. Srce doma. Naj bo velika ali majhna, dnevna soba je prostor za druženje, sproščanje, shranjevanje, delo, tudi spanje. Središče, ki običajno pritegne vsak pogled, predstavlja sedežna garnitura KIVIK, ki pri večini zaseda tudi največ prostora. Danes so izjemno moderne kombinacije dvoseda, ki ga lahko sestavite v kotno ali U garnituro ali pa dodate ležalnik oziroma tabure. Tabureji so ne samo sila praktični, ker so prenosljivi, ampak zaradi možnosti več barv in materialov lepo popestrijo videz prostora, v katerem sami, v paru, z družino ali prijatelji preživimo največ časa. 

Foto: Ikea

Ne boste verjeli, a veliko spremembo lahko v prostoru naredijo tudi večfunkcijske police. Če jih boste kombinirali z zaboji ali jih opremili z vratci, boste dobili mesto za hrambo vam ljubih stvari, sicer vam bodo služile za razstavo počitniških spominkov, slik itd. Novo energijo bodo v prostor vnesli dekorativni elementi, kot so podstavki za čajne svečke, ter seveda namizna svetilka, slike in plakati. Če doma večkrat gostite prijatelje in bi kakšno stvar radi skrili pred radovednimi pogledi, pobrskajte po ponudbi regalov KALLAX, ki jih lahko uporabite tako za shranjevanje kot za televizijsko omarico. Tudi te so zelo ugodna rešitev za hitre preobrazbe doma. 

Foto: Ikea

SPALNICA – udobje in eleganca

Udobje, intimnost, mir in svežina. Čeprav se zdi, da čas v spalnici mine hitro, v njej preživimo tretjino dneva. Najpomembneje je, da je naša postelja stabilna in udobna. Če razmišljate o zamenjavi svoje stare postelje, preverite posteljni okvir MALM. V kombinaciji s pravo vzmetnico ter novo posteljnino z vam ljubimi vzorci boste v trenutku v prostor udobja vnesli dotik tople jeseni. 

Vzdušje v spalnici bo tako kot v dnevni sobi postalo bolj prijetno, če boste k postelji postavili omarico v obliki kocke, ki jo lahko uporabite za shranjevanje ali odlaganje. Pridih udobja pa boste dosegli s preprogo, ki je enostavna za vzdrževanje.

Izrazite svojo ustvarjalnost z izbiro barve in vzorca, ki bo najbolje popestril vašo spalnico.

Foto: Ikea

OTROŠKA SOBA – preprosto in barvasto

Za otroka je zagotovo nekaj najlepšega, da ima svojo sobo – svoj prostor, v katerem kraljuje. Seveda pa otroci velikokrat ‘pozabljajo’, da morajo poskrbeti tudi za red. Če pri tem potrebujejo nekaj pomoči in podpore, jim lahko predstavite regale KALLAX. Kombinirate jih lahko kombinirate z organizatorji v različnih barvah ali s košarami. Regal lahko postavite pokončno ali ležeče, glede na prostorske zmožnosti in potrebe. 

Svoje najmlajše pa lahko razveselite z novo garnituro iz kolekcije MAMMUT – stoli in pripadajoča mizica v svetlih barvah bodo njihov kotiček spremenili v oazo veselja in ustvarjalnosti. Komplet je zelo priporočljiv, če se vaši otroci raje kot v svoji sobi igrajo v dnevni sobi. Ker je narejen iz vzdržljive plastike, ga lahko poleti uporabljamo tudi na prostem. Za red na mizi bodo poskrbeli barvasti lončki, ki jih nekateri uporabljajo za shranjevanje barvic in svinčnikov, drugi pa  jedilnega servisa.

Foto: Ikea

KALLAX, MAMMUT in KIVIK so kolekcije, ki v prodajalnah IKEA doseldno navdihujejo generacije kupcev – obožujejo jih zaradi preprostosti, praktičnosti, elegance in brezčasne lepote. Ne samo, da so najbolj priljubljene, kljub vsesplošnemu dvigovanju cen jih je še vedno mogoče dobiti po resnično prijaznih in dostopnih cenah. Preverite ponudbo ikoničnih kosov pohištva, ki so zdaj na voljo po do 20 % nižjih cenah. Celotno ponudbo si lahko ogledate TUKAJ.