Avtomobilizem

Brez konkurence. Mercedes-Benz razred V

16. avgusta, 2023 - Oglasno sporočilo

Velikoprostorec razreda V je eno najbolj vsestranskih vozil in navdušuje tako na prvi pogled kot po več tisoč kilometrih. Zaradi opazne zunanjosti ter ergonomskega in prilagodljivega koncepta notranjosti je primeren za družine, poslovneže, avanturiste in ponudnike prevoznih storitev. 

Foto: Mercedes-Benz
Avtomobil razreda V lahko z eno besedo opišemo kot vsestranski, saj združuje številne lastnosti, ki prepričajo zadovoljne uporabnike: udobje, uporabnost, varnost, kakovostne materiale, odličen pogon in varčen motor. (Foto: Mercedes-Benz AG)

Inteligentni sistemi za pomoč vozniku, številni varnostni sistemi in multimedijski sistem MBUX izpolnjujejo želje še tako zahtevnih. Enako velja tudi za odličen pogon avtomobila. Z učinkovitim in zmogljivim motorjem ter samodejnim menjalnikom je vsaka vožnja z njim prava dogodivščina. Zračno vzmetenje Airmatic, ki je na voljo po želji, pa zagotavlja kar največje udobje med vožnjo v vseh razmerah.

Notranjost, ki vas prevzame.

Čar avtomobila razreda V je v njegovi uporabnosti, razkošni prostornosti ter odličnih voznih lastnostih in varnostnih možnosti. Oblikovno je privlačen in napreden potovalnik, v kombinaciji prostornosti, udobja, varnosti in vsestranskosti pa preprosto nima konkurence. Tudi zato, ker je na voljo v treh dolžinskih izvedenkah – od najkrajše, 4,9-metrske, srednje, 5,14-metrske, do najdaljše, 5,37-metrske. Vse tri različice omogočajo prevoz do osem potnikov, razlike so le v velikostih potniškega in prtljažnega prostora.

Foto: Mercedes-Benz
Zaradi prostornosti in štirikolesnega pogona prepriča vse, ki vsakdan preživljajo aktivno. (Foto: Mercedes-Benz AG)

Privlačno zasnovana notranjost sledi trendu sodobnosti ter je glede ergonomije in udobja lahko za zgled vozilom v segmentu velikoprostorskih limuzin. V potniški kabini ekskluzivnega videza se prepletata eleganca in udobje, seveda ob materialih vrhunske kakovosti. Panoramsko pomično strešno okno pa poskrbi za še več svetlobe in krepi občutek svobode. 

Posebnost avtomobila razreda V so sedeži: ti so veliki in izjemno udobni. Prav vsi vozniki si boste sedež zlahka nastavili v ustrezen položaj, ki bo olajšal vožnjo na dolgih poteh. Nad udobjem, sedenjem na višjem položaju in dobro preglednostjo nad okolico avtomobila bodo navdušeni tudi potniki v drugi in tretji sedežni vrsti. 

Foto: Mercedes-Benz
Zaradi udobnega sedenja v notranjosti ga številni imenujejo kar velikoprostorec razreda S.  (Foto: Mercedes-Benz AG)

Prijeten ambient za do 8 oseb.

Avtomobil razreda V raste z uporabnikovimi nalogami in željami. Eden, dva ali trije – glede na lastne potrebe se odločite, koliko sedežev želite v obeh vrstah sedežev. Serijsko so v zadnjem delu potniške kabine nameščeni štirje udobni posamezni sedeži. Že v avtomobil s kompaktno dolžino pa je mogoče vgraditi dve sedežni klopi s po tremi sedeži, kar pomeni, da postane ta avtomobil osemsedežnik. Za večje družine s tremi ali več otroki so v drugi in tretji sedežni vrsti na voljo tudi priključki isofix.

Do sedežev v drugi in tretji vrsti se na obeh straneh vstopa skozi široka električno pomična drsna vrata s senzorji. Ti senzorji preprečujejo, da bi vrata potnika stisnila med vstopanjem ali izstopanjem. Vrata lahko odpirate na daljavo ali tako, da pritisnete gumb na notranji strani drsnih vrat, tudi iz potniške kabine. Tako je vstopanje in izstopanje lažje tudi za osebe z raznimi oviranostmi. Čeprav so zadnja vrata velika, so preprosta za uporabo. Delujejo elektronsko, zadnje steklo pa lahko odpirate ločeno od vrat.

Velikoprostorec je opremljen tudi z naprednim informacijsko-razvedrilnim sistemom MBUX z 10,25-palčnim zaslonom, ki deluje na podlagi umetne inteligence in izpolnjuje vse uporabnikove želje. Prikazuje podatke v realnem času, se popolnoma prilagodi uporabniku z vnaprej predvidenimi in obogatenimi informacijami ter se od njega tudi ves čas uči. Povsem intuitivno, individualno ga je mogoče prilagoditi in razširiti za do osem oseb: od inteligentnega glasovnega upravljanja, integracije pametnega telefona do navigacije Mercedes-Benz.

Foto: Mercedes-Benz
Na velikem zaslonu se vozniku prikazujejo ključne informacije o vozilu, tudi aktualni podatki o vremenskih razmerah in razmerah na cesti.  (Foto: Mercedes-Benz AG)

Navdušujoč nastop.

Potovanje z avtomobilom razreda V je užitek, saj je opremljen z napredno tehnologijo in obsežno ponudbo sistemov za pomoč, ki voznika razbremenijo in ga podpirajo v kritičnih razmerah, med vožnjo po avtocesti, na medkrajevnih vožnjah in v mestnem prometu. 

Kljub precejšnji dolžini avtomobil razreda V spremlja, zaznava in vas opozarja na vozila, osebe ali predmete, ki se pojavijo v mrtvem kotu. Vgrajen ima varnostni sistem za ustrezno obvladovanje bočnega vetra, za lažje obračanje, ko je na voljo le malo prostora, pa so na voljo kamere, ki na osrednjem zaslonu prikazujejo 360-stopinjski pogled na okolico vozila. Za samodejno vzdrževanje ustrezne varnostne razdalje do vozil pred vami skrbi aktivni radarski tempomat za ohranjanje razdalje Distronic, ta vam pomaga pri vožnji po avtocesti ali v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem. 

Foto: Mercedes-Benz
Avtomobil razreda V je všeč vsem, ki so jim blizu praktičnost in premišljene podrobnosti. (Foto: Mercedes-Benz AG)