Tehnologija

A1 Slovenija ponuja brezplačen pregled kibernetske odpornosti vašega podjetja

26. oktobra, 2023 - Oglasno sporočilo

Kibernetski napadi postajajo vse pogostejši, bolj zapleteni in domiselni. Mala in srednje velika podjetja so še posebej ranljiva, saj se pogosto premalo zavedajo pomena kibernetske varnosti in nimajo na voljo sredstev za zaposlitev strokovnjaka na tem področju. Nedavna raziskava je pokazala, da je kar 63 % podjetij neustrezno zaščitenih, zato A1 Slovenija v mesecu oktobru brezplačno ponuja rešitve za kibernetsko varnost slovenskih podjetij v skupni vrednosti 120.000 evrov. Preverite, kako lahko zaščitite svoje podjetje ter prihranite denar, odpravite skrbi in ohranite svoj ugled. 

Brezplačen pregled kritičnih varnostnih točk in uporaba varnostnih storitev

Do konca oktobra A1 Slovenija slovenska podjetja vabi, da se prijavijo na brezplačen pregled kritičnih varnostnih točk infrastrukture v vrednosti 1.000 EUR. S preverbo IT sistema posameznega podjetja bodo zaznali ranljivosti, jih razvrstili glede na stopnjo tveganja in pripravili priporočila za odpravo. Izbranim podjetjem bo A1 Slovenija po pregledu omogočil še pol leta brezplačne uporabe varnostnih storitev v skupni vrednosti 30.000 EUR. 

Napredne varnostne storitve vključujejo uporabo rešitve A1 Cyber Backup, ki zagotavlja obnovo podatkov v primeru požara, poplave, kibernetskega napada ali nenamernega izbrisa, in rešitev za napredno zaščito e-pošte, kjer se začne kar 90 % uspešnih napadov. S kombinacijo naprednih tehnologij, vključno z umetno inteligenco in strojnim učenjem, ta rešitev zagotavlja zaščito pred širokim spektrom kibernetskih groženj. Ključna pa je tudi zaščita končnih naprav, ki pomaga identificirati in odpraviti ranljivosti iz več virov, preden jih lahko izkoristijo napadalci.

Foto: A1
Foto: A1

Slovenska podjetja kibernetski varnosti namenjajo premalo pozornosti

Raziskava med 300 slovenskimi podjetji, ki jo je izvedla družba A1 Slovenija v sodelovanju s Fakulteto za varnostne vede Univerze v Mariboru, je pokazala, da se večina slovenskih podjetij ne zaveda nevarnosti kibernetskih napadov, saj jih kar 63 % za zaščito uporablja zgolj antivirusni program ali pa zaščite sploh nimajo. Kibernetski napad lahko za podjetje pomeni velike finančne izgube, uničenje ugleda in izgubo zaupanja strank, zato A1 Slovenija ozavešča o kibernetskih nevarnostih in si prizadeva dvigniti nivo varnosti slovenskih podjetij.

Napadalci se najpogosteje poslužijo zlonamernih programov, napadov DDoS in kraje podatkov, vse pogostejše pa je tudi zvabljanje (phishing), ki sodeč po raziskavi sodi med manj znane nevarnosti med slovenskimi podjetniki. Še en zaskrbljujoč podatek je, da se 43 % podjetij na grožnje odzove le v delovnem času, saj nimajo lastnega 24/7 varnostnega centra ali ekipe. A1 Slovenija poleg celovitih rešitev za kibernetsko varnost nudi tudi storitev neprekinjenega nadzora, hitro in strokovno odpravljanje težav in strokovno izobraževanje kadrov.

Prijavite se na brezplačni pregled in čim prej zaščitite svoje podjetje: LINK