Stavimo, da tako okusne dobrote še niste poskusili.
Testo:
- 1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala
- 300 g gladke bele moke
- 100 g ostre moke
- 160 g mleka
- 80 g kisle smetane
- 80 g masla
- 30 g sladkorja
- 2 rumenjaka
- 1 mala žlička soli
Nadev:
- 100 g kokosove moke
- 110 g mleka
- 100 g jogurta
- 60 g mascarpone sirčka
- 50 g sladkorja
- 1 žlica ruma
- 2 žlici lešnikovega namaza
- 2 beljaka
- ½ male žličke vaniljeve paste
- 1 jajce za premaz
Nadev: mleko segrejemo in z njim poparimo kokosovo moko. Primešamo vse ostale sestavine. Nadev pustimo, da se sestavine dobro prepojijo in nadev nabrekne.
V posodo odmerimo sol in dodamo moko. Kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki ter dodamo ostale sestavine brez maščobe. Zamesimo kvašeno testo; najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.
Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo, razdelimo na štiri dele, vsak kos oblikujemo v obliko kroglice in pustimo nekaj minut počivati.
Spočite kroglice razvaljamo v obliko kroga. Prvo plast testa v obliki kroga položimo na peki papir na pekač. Premažemo ga z eno tretjino nadeva, nadev prekrijemo z drugo plastjo testa. Tudi to premažemo z nadevom, ga prekrijemo s tretjo plastjo testa, testo premažemo z zadnjo tretjino nadeva in tega pokrijemo z zadnjo plastjo testa.
Nadaljujemo z oblikovanjem zvezdice. Na sredino kroga položimo obroček in razrežemo krog od obročka do roba na 16 enako velikih delov. Vsak izrezan del trikrat zavrtimo okrog osi in sicer v parih po dva dela: istočasno zavrtimo en del v levo, drugega v desno. Zaključimo z oblikovanjem konice, tako da oba zunanja robova posamičnega para krakov stisnemo skupaj v konico zvezde.
Oblikovano zvezdo pokrijemo in pustimo vzhajati.
Vzhajano zvezdo premažemo z jajcem in prestavimo v vročo pečico. Zvezdo pečemo 40 – 456 minut na 175 °C, da se lepo obarva, po potrebi jo pokrijemo s folijo.