fbpx
Prosti čas

Union praznuje 160 let in osvežuje Pivnico ob njeni prvi dekadi

16. oktobra, 2024 - Oglasno sporočilo

Ljubljana letos doživlja dvojno praznovanje, ki bo pritegnilo ljubitelje piva in vse, ki cenijo mestno dediščino. Pivovarna Union, ena najstarejših in najbolj znanih slovenskih pivovarn, slavi 160. obletnico. Obenem pa obeležuje tudi 10 let od odprtja svoje priljubljene Pivnice Union, ki je postala središče družabnega življenja in zbirališče za vse, ki cenijo dobro pivo in prijetno vzdušje. A Union se ob teh mejnikih ne ozira le nazaj, temveč s pogledom v prihodnost napoveduje novo poglavje svoje zgodbe.

Foto: Žiga Intihar

Od začetka varjenja do danes

Pivovarna Union je začela svojo zgodbo leta 1864, ko so otroci tedanjega politika in gospodarstvenika Johanna Koslerja – Johann mlajši, Josef, Peter in Maria – podedovali družinsko premoženje in se odločili ustanoviti pivovarno. V svojih 160 letih je Union z mestom soustvarjal številne prelomnice, se prilagajal modernim časom in tehnologijam ter ostal zvest svojemu poslanstvu: variti pivo, ki združuje preteklost in sodobnost. Kljub izzivom, s katerimi se je soočal skozi različna obdobja, je Union ostal trden steber pivovarske tradicije, ki še danes ohranja svoje mesto v srcih Ljubljančanov.

Foto: Žiga Intihar

Mestna pivovarna Union: prihodnost v središču Ljubljane

Ob tej pomembni obletnici je Union napovedal velik korak naprej – odprtje Mestne pivovarne Union. Ta novost bo obiskovalcem Pivnice Union ponudila sodobno izkušnjo pivovarstva. V novem prostoru bodo lahko spremljali celoten postopek varjenja, od izbire lokalnih sestavin do okušanja sveže zvarjenih piv. Mestna pivovarna bo združila tehnološke inovacije in bogato dediščino, kar bo omogočilo obiskovalcem vpogled v svet sodobnega varjenja piva.

Pivnica Union: nova podoba za novo desetletje

Ob svoji 10. obletnici pa se tudi Pivnica Union podaja v prenovo. Po desetletju, v katerem je postala ena najbolj priljubljenih ljubljanskih točk za druženje ob pivu, bo osvežila svojo podobo, pri tem pa ohranila toplino, ki jo cenijo stalni obiskovalci. Prenovljena Pivnica bo gostom nudila še več kulinaričnih užitkov in priložnosti za doživetja, ki združujejo glasbo, kulturo in okusno pivo. Obiskovalci se lahko ob postanku v Pivnici Union ustavijo tudi v muzeju Union Experience, ki je doslej gostil že več kot 500.000 obiskovalcev in si pridobil svoje mesto tudi na priljubljeni potovalni aplikaciji. Pivnica Union bo delovala neprekinjeno, spomladi pa se bodo obiskovalci lahko razveselili tudi obiska Mestne pivovarne Union, ki bo svoje mesto dobila v priljubljeni pivnici.

Foto: Žiga Intihar

Unionov optimizem za prihodnost

Pivovarna Union tudi ob svoji 160. obletnici še naprej združuje tradicijo z inovativnostjo. Mestna pivovarna in prenovljena Pivnica Union predstavljata njuno pripravljenost na nove izzive, ki bodo pritegnili tako domačine kot obiskovalce mesta. Ljubljana s tem praznuje ne le bogato zgodovino pivovarstva, ampak tudi ambiciozno prihodnost, ki povezuje stare vrednote z modernimi pristopi.

Union tako ostaja zvest svojemu sloganu, a hkrati odpira vrata novim izkušnjam. Ljubljančani in turisti bodo imeli priložnost doživeti pivo, ki nosi zgodbo preteklosti, a se hkrati ozira naprej – v prihodnost, ki bo še dolgo ohranjala ljubezen do tradicije in pristnosti.

Foto: Žiga Intihar