fbpx
Tehnologija

Huawei Watch GT 5 – kjer se tehnologija sreča z razkošjem

14. oktobra, 2024 - Oglasno sporočilo

Po vzoru oznake Gran Turismo, ki se nanaša na luksuzni športni avtomobil z visoko zmogljivostjo, zanesljivostjo in močjo, je Huawei ustvaril napredno, vzdržljivo in dolgo obstojno serijo pametnih ur Watch GT 5.

Nove pametne ure se ne ponašajo le s funkcijami za spremljanje fitnesa in zdravja, ampak tudi z vrhunsko izdelavo, ki vključuje eleganten in prestižen dizajn. Na voljo so v treh velikostih in več izvedbah, ki se razlikujejo v uporabljenih materialih in podpori nekaterim funkcijam. Uram profesionalne izvedbe Watch GT 5 Pro so dodali snemanje elektrokardiograma (EKG) ter športna načina prostega potapljanja in golfa, česar ne boste našli v standardnih modelih.

Foto: Huawei
Foto: Huawei

Visokokakovostna konstrukcija

46-milimetrsko različico Watch GT 5 Pro odlikuje ohišje iz titana z natančno obdelanimi robovi, ki se čudovito svetijo iz vseh zornih kotov. Ura ima safirno steklo, ki je odporno proti praskam, pašček pa je izdelan iz titana ali fluoroelastomera. Manjša 42-milimetrska različica pa je iz keramike, narejene v zahtevnem dolgotrajnem postopku, kar ji daje čisto belo in brezhibno površino. Poleg paščka iz omenjenega materiala je na voljo še izvedba s keramičnim.

Luksuz in slog

Oblikovanje je postalo ključen dejavnik pri izbiri pametne ure, vendar ne smemo zanemariti funkcionalnosti, ki je prav tako pomembna. Serija Watch GT 5 bo izpolnila pričakovanja športnih navdušencev, hkrati pa ponuja še veliko več. Ne glede na to, ali ste ljubitelj vadbe v telovadnici ali raje telovadite na prostem, vam ura ponuja več kot 100 različnih načinov vadbe ter obsežen nabor funkcij za spremljanje zdravja. Po vadbi, ko se odpravite na večerjo ali sprehod, bo Watch GT 5 Pro odlično dopolnjevala vaš videz s svojim elegantnim dizajnom, široko izbiro številčnic in dinamičnimi animacijami, kot je Land of Luxury, ki prikazuje tradicionalni analogni krožni koledar.

Foto: Huawei
Foto: Huawei

Rekreacija in zdravje

V zadnjem desetletju sta vadba in težnja po gibanju postali vse bolj priljubljeni prostočasni dejavnosti. Vendar pa zaradi hitrega tempa sodobnega življenja obisk fitnes studia za nekatere predstavlja izziv. K sreči obstajajo alternativne možnosti, kot so parki, domače telovadnice in spletni trenerji. Vadba je namreč znanstveno dokazana kot način za izboljšanje zdravja in kakovosti življenja.

Kaj pa, če smo začetniki in ne vemo, na kaj moramo biti pozorni? Pametna ura Watch GT 5 ima funkcije, ki so vam lahko v veliko pomoč. Cel dan spremlja srčni utrip, meri nasičenost kisika v krvi, šteje korake in analizira kakovost spanja. Med vadbo beleži tempo, intenzivnost vadbe, porabo kalorij in svetuje, koliko časa potrebujemo, da si telo opomore. Ob upoštevanju vsega naštetega bomo lažje razumeli, kaj nam telo sporoča in ga tako bolje pripravili na fizične napore. Skratka, Watch GT 5 motivira uporabnike, da so najboljša različica samega sebe, pri čemer ni pomembno, ali ste začetnik, zahtevni rekreativec ali vrhunski športnik.

Foto: Huawei
Foto: Huawei

Prosto potapljanje in golf

Golf je eden izmed najbolj razširjenih športov na svetu, s skoraj 70 milijoni igralcev. Gre za eleganten šport, ki zahteva določeno mero prestiža, saj se običajno igra na ekskluzivnih igriščih. Watch GT 5 Pro se odlično vključuje v to izkušnjo z izdelavo iz titana ali keramike, vrhunskim AMOLED zaslonom in številčnicami po meri, ki spremljajo vsak zamah. Analiza začetnega udarca je razširjena na spremljanje igre od začetka do konca na 15 tisočih vključenih terenih z natančnimi zemljevidi.

Zaradi vodotesnosti je Huawei Watch GT 5 Pro primerna za beleženje prostega potapljanja po novem do globine 40 metrov, celo v slani vodi. Ustrezni športni način beleži in prikazuje podatke v realnem času, vključno s hitrostjo, globino in trajanjem potopa, ter vas opomni, ko se potopite pregloboko ali ste predolgo pod vodo.

Povezljivost in vzdržljivost

Poleg športnih in zdravstvenih funkcij Watch GT 5 ponuja do 14 dni delovanja baterije pri 46-milimetrski različici in do 7 dni pri manjši. Ura omogoča tudi sprejemanje klicev, odgovarjanje na sporočila ter shranjevanje do 500 pesmi, medtem ko modeli »Pro« omogočajo še prenos zemljevidov na pomnilnik. Naprava je popolnoma združljiva s sistemi iOS in Android, povezovanje pa je hitro in enostavno.

Foto: Huawei
Foto: Huawei