Zabava

Letošnji filmski hiti že v DKinu

13. septembra, 2024 - Oglasno sporočilo

Odkrijte filmske hite, ki trenutno polnijo kinodvorane – od akcijskih spektaklov in dram do komedij, ki navdušujejo gledalce po vsem svetu. Preverite, kaj je trenutno must-watch!

Poleti kinodvorane zasedejo največji blockbusterji, letos denimo Podli fantjeDeadpool in Twister 2, ter animirani filmi za otroke. Tako smo si, preden čisto zares skočimo v jesen, ogledali, kateri filmi so letos najbolj navdušili. Nekateri poletni filmi so še vedno na ogled le v kinu, druge že lahko najdete na NEO, tretji bodo tam zelo, zelo kmalu.

Vrvež v moji glavi

Pričakovano so veliki hit leta in poletja animirani filmi, ki z izjemo Garfielda, nadaljujejo že znane zgodbe. Če se je Vrvež v moji glavi loteval sprememb odraščanja in menjave okolja, Vrvež v moji glavi 2, ki je na samem vrhu najbolj gledanih filmov, skoči v najstništvo, medtem ko se Jaz, baraba 4 spopada z starševskimi izzivi. Kung Fu Panda 4, v katerem Po išče naslednika, in Garfield, ki se sicer nekoliko netipično zanj odpravi od doma – a brez skrbi, še vedno sovraži ponedeljke in obožuje lazanjo – pa sta že na voljo v DKinu.

Vrvež v moji glavi 2 in Jaz, baraba 4 sta še na sporedu kinematografov, si pa v DKinu lahko ogledate prvi Vrvež v moji glavi, prav tako pa tudi prve tri filme Jaz, baraba.

Podli fantje

Vrnitev znanih junakov, a z veliko več humorja kot v tretjem filmu, je prepričala gledalce in čeprav se je po zaušnici na oskarjih zdelo, da je z Willom Smithom konec, se s tem filmom očitno vrača v Hollywood. Četrti del, Podli fantje: Vse ali nič, prinaša obilo zabave, akcije, divjanja z avtomobili in neumnosti, ki jih, kot v vseh filmih doslej, počneta glavna junaka.

Film je že na voljo v DKinu.

Deadpool

Med igranimi filmi je na lestvici najbolj gledanih najvišje Deadpool, ki v najnovejšem delu združi moči z Wolverinom. Očitno je plan iz katerega se v filmu norčuje celo glavni junak, dokaj uspešen, poleg brutalne akcije in značilnega Deadpoolovega sarkazma pa se glavni junak tokrat loti še večvesolja. Deadpool in Wolverine je še v kinu, prva dva filma o Deadpoolu pa vas čakata v DKinu

Dune smo si sicer lahko ogledali že v začetku leta, a nedvomno spada med spektakle leta, oba filma, ki sledita vzponu Paula Atreidesa, pa sta že na voljo v DKinu. V drugem delu tako Paul kot njegova mati Jessica med Fremeni zasedeta prostor, ki so jima ga počasi pripravljale sestre Bene Gesserit. Na lestvici deset najbolj gledanih filmov globalno najdemo še ZF spektakla Godzila in Kong: Novi imperij, v katerem glomazna junaka združiti moči, da rešita svet in sebe pred uničenjem, ter Kraljestvo planeta opic, že četrti film v ponovni obuditvi franšize, ki nadaljuje spektakularno podobo in temačno zgodbo predhodnikov.

Oba filma sta že na voljo v DKinu.

Državljanska vojna

Apokaliptični trilerji sicer pritegnejo nekaj manj gledalcev od že omenjenih spektaklov, a jih ne gre spregledati. Grozljivka Tiho mesto: Prvi dan je tretji film franšize, ki pa ga lahko spremljate tudi brez ogleda prvih dveh, saj pokaže, kako se je vesoljska invazija, kateri glavni junaki nato poskušajo ubežati, sploh začela. In brez skrbi, maček ostane na varnem.

Državljanska vojna: Vsaka vladavina se konča je postavljena v ZDA, a v neimenovano bližnjo prihodnost, kjer posamezne zvezne države sklenejo zavezništva proti zvezni vladi, film pa spremlja skupino novinarjev, ki je na poti v Washington, da bi opravili intervju s predsednikom še preden ga nasprotne sile pokončajo. Twister 2 jemlje navdih pri filmu iz devetdesetih in se seveda osredotoča na tiste, ki lovijo tornade, v središču pa sta mlada hollywoodska zvezdnika: Glen Powell, ki je letos v kinu imel kar tri filme (poleg omenjenega še Samo ne ti, ki je tudi na voljo v DKinu, in Naključni morilec), in ob njem še Daisy Edgar-Jones, Marienne iz priljubljene serije Normalni ljudje, posnete po knjigah Sally Rooney.

Državljanska vojna: Vsaka vladavina se konča je že v DKinu, prav tako prva dva filma Tiho mesto, Twister 2 prihaja kmalu, prav tako Tiho mesto: Prvi dan.

V videoteki DKino si filme lahko ogledate doma, v udobju dnevne sobe, tako si cela družina izbrani film ali risanko, nekatere že kmalu za tem, ko zapustijo kinematografe, ogleda za pol cene kino vstopnice. Za nakup vsebin v videoteki DKino lahko porabite tudi točke zvestobe in tako strošek nakupa filma še dodatno znižate.

Spremljajte Tehnik na družbenih omrežjih FacebookInstagramX in TikTok.