fbpx
Prosti čas

Edinstvena simfonija poletja v Vodicah

5. julija, 2024 - Oglasno sporočilo

Kristalno čisto morje, vonj po sveže pečenih kroštulah, s soncem obsijane dolge plaže … Vse to vam ponujajo Vodicce, ki so popolna izbira za vaš letošnji dopust.

Vstopite v ritem majhnega dalmatinskega dragulja – Vodic, kjer se vsak dan začne z občutkom svežine jutranje sapice in vonjem morja ter sveže pečenih kroštul, na katere so lokalni obrtniki ponosni kot na svoja mojstrovinska dela. Kristalno čisto morje na številnih plažah vabi na osvežujoče jutranje kopanje, medtem ko sonce počasi vzhaja na nebo, obljubljajoč še en čudovit dan v tem mediteranskem kotičku. Sedem dni v tem rajskem kotičku Dalmacije prikazuje vse, kar potrebuje povprečen hedonist – nepozabna doživetja in nešteto vsebin.

Vodice center. (Foto: Petar Grgurev)

Oaza za kopalce: S soncem obsijane dolge plaže

V Vodicah so na prvem mestu številne in resnično prekrasne plaže ter čisto morje, katerih raznolikost zadovoljuje različne preference obiskovalcev. Ne glede na to, ali ste avanturistično razpoloženi ali raje uživate v sproščujočih trenutkih v mirnih kotičkih, Vodice imajo plaže, ki bodo ustrezale vsem. Zaplavajte na plažah, ki so nosilke Modre zastave, dragocenega priznanja za visoko kakovost čistoče in varnosti morja ter obalnega dela. Dodatno, za tiste, ki prihajajo s svojimi najljubšimi ljubljenčki, obstaja tudi možnost uživanja na plažah prilagojenih psom.

Družinski spomini se lahko ustvarjajo na plažah Srima. (Foto: TB Vodice)

Dalmatinski meni: Kulturna rapsodija za vse gurmane

Kaj je dopust brez prave kulinarične gostije? Vodice, mesto, ki ne ponuja le čudovitih plaž, ampak tudi gastronomske specialitete, ki obogatijo vsak obrok. Vinarije, oljarne in degustacijske sobe za oljčno olje čakajo, da jih raziščejo vaši čuti. Ne pozabite na pravi dalmatinski pršut in med lokalnih čebelarjev, saj so ti lokalni proizvodi prava poslastica, ki se ji ne boste mogli upreti. Seveda, sveže ulovljene ribe in morski sadeži so tukaj neizogibni. Za tiste, ki stremijo k gurmanski popolnosti, bodo našli tudi restavracijo z Michelinovo priporočilo in številne kulinarične dogodke.

Iz srca morja … (Foto: TB Vodice)

Narava, ki kliče na avanture, in bogata zgodovina otoka Prvić

Aktivni turizem je nepogrešljiv del izkušnje v Vodicah. Kolesarjenje na več kot 350 kilometrih cestnih in gorskih kolesarskih poti, med katerimi je najprivlačnejša rdeča pot “Orlov krog”, potapljanje v čistih globinah morja ali jadranje in kajakaštvo – izbira je vaša. Morda vas navdihne priljubljeni parasailing, znanega izumitelja padala Fausta Vrančića, katerega lik in delo se slavi prav tukaj v spominskem centru na otoku Prviću. Poznan tudi kot “Faustov otok”, otok Prvić krasijo plaže in kristalno turkizno morje kot iz sanj. Poleg tega je otok znan po svojih zgodovinskih znamenitostih, kot so cerkev sv. Marije od Milosti v kraju Prvić Luka, ki datira iz 15. stoletja, ter cerkev sv. Roka ali sv. Jelene v kraju Šepurine. Številna arheološka najdišča prav tako razkrivajo bogato zgodovino območja Vodic.

Slikoviti otok Prvić. (Foto: TB Vodice)

Namestitvene možnosti v Vodicah: Od luksuza do družinskega vzdušja

V Vodicah se izpostavljajo tudi velike nastanitvene zmogljivosti, ki omogočajo udobno bivanje obiskovalcem. Od luksuznih hotelov do zasebnih apartmajev in družinskih penzionov, Vodice ponujajo širok spekter namestitvenih možnosti, prilagojenih različnim potrebam in proračunom gostov, medtem ko kongresni turizem privablja poslovneže z vsega sveta. V samem središču mesta se nahaja nagrajena ACI marina Vodice, srce mesta, ki bije v ritmu jadranja in plovbe.

Vhod v ACI marina Vodice. (Foto: Petar Grgurev)

Dinamični ritem Vodic: Sprehod ob morju in nočno zabavo

Gosti in domačini bodo vedno našli neko obliko sprostitve. Dolga sprehajalna pot, ki povezuje Srimo, Vodice in Tribunj, omogoča uživanje v dolgih sprehodih ob morju in pogovorih z najdražjo osebo. Ko pade noč, se Vodice preobrazijo v živahno mesto izjemne zabave z mesti in klubi odlične glasbe ter ponujajo nočno zabavo, ki vas bo držala budne do jutra. Seveda, tu so številni glasbeni in gledališki festivali ter športni dogodki.

Vodice – moje mesto, foto: P. Grgurev. (Foto: Petar Grgurev)

Torej, ko načrtujete pravi dalmatinski dopust, so Vodice kraj, kjer vas lepota, avantura in užitek navdihujejo, da se znova vrnete, kot pravijo domačini: “Vodice – moje mesto!”