fbpx
Zabava

Brez tega ni prave otroške zabave!

4. julija, 2024 - Oglasno sporočilo

Zabava in darila – to sta najbrž najbolj pogosta odgovora, če boste vprašali otroke, kaj si želijo za rojstni dan. Starši pa se na drugi strani ukvarjamo z drugimi izzivi – kje in kako po najboljši ceni organizirati otroški rojstni dan.

Organizacija otroške rojstnodnevne zabave je lahko hkrati vznemirljiva in zahtevna naloga. In da bi bil dogodek uspešen, moramo starši v prvi vrsti razumeti, kaj si naš otrok želi, o čem razmišlja, in kako zagotoviti, da bo zabava zares posebna. Ko načrtujemo nepozabno rojstnodnevno zabavo, je zato treba upoštevati nekaj ključnih elementov.

Kaj si običajno želijo otroci?

Otroci pri rojstnodnevnih zabavah iščejo predvsem zabavo, igro in druženje s prijatelji. Med najpogostejše želje se tako uvrščajo:

  1. Tematske zabave, kjer so v središču otrokovi najljubšisuperjunaki, princeske, živali, vesolje ali priljubljene risank itd.
  2. Napihljiva igrala, kamor sodijo skakalnice, tobogani in druge napihljive atrakcije, ki zagotavljajo ure zabave.
  3. Interaktivne igre in animacije, kot solov na zaklad, obrazna poslikava in čarovniške predstave.
  4. Hrana in pijača po njihovem izboru, kjer moramo starši običajno zamižati na eno oko, saj si otroci običajno želijo hitrih prigrizkov, osvežilne barvaste pijače in sladkarije.
  5. Veliko daril, zelo dobrodošle pa so tudi manjše nagrade za sodelovanje v igrah, ki vedno poskrbijo za navdušenje.
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

O čem razmišljajo otroci in o čem starši?

Če kaj, moramo vedeti, da so otroci pred rojstnim dnevom pogosto polni pričakovanj, saj razmišljajo o druženju s prijatelji in za njih posebnih trenutkih na zabavi, kot so razrez torte, odpiranje daril in pozornost, ki jo dobijo. Zelo se veselijo tudi novih izkušenj in doživetij, zato bomo z nečim, česar še niso doživeli na rojstnem dnevu, zadeli žebljico na glavico.

Pri organizaciji otroške rojstnodnevne zabave najprej določimo proračun, saj je pomembno oceniti, koliko smo pripravljeni in zmožni porabiti, pri čemer je ključno določiti prioritete, da se osredotočimo na tiste elemente, ki so otroku najbolj pomembni, kot so tema, hrana, darila ali najem napihljivih igral. Prav tako moramo upoštevati morebitne skrite stroške, kot so dodatki za dekoracijo, papirna posoda in čistilne storitve, ter zagotoviti najboljšo vrednost za denar s primerjanjem ponudb in iskanjem najboljših cen. Logistični vidiki vključujejo izbiro lokacije, bodisi doma, v parku, najeti dvorani ali šotoru, kar prinaša različne zahteve in izzive; načrtovanje časovnega okvirja zabave, da bodo otroci ves čas zaposleni in zabavani; razmislek o številu povabljencev ter zagotavljanje, da bo prostor dovolj velik za vse dejavnosti; in organizacijo prevoza, če je zabava na drugi lokaciji, s tem, kako bodo otroci prišli in odšli. Varnost je prav tako ključna, zato razmišljamo o nadzoru otrok med zabavo, morebitni potrebi po dodatni pomoči staršev ali animatorjev, pripravi kompleta prve pomoči za morebitne poškodbe ali nesreče, varnosti najete opreme, da je vse pravilno nameščeno in varno za uporabo, ter prehranskih potrebah in morebitnih alergijah otrok, da preprečimo zdravstvene težave.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

TOP IDEJA: Najem napihljivih igral

Če želite otroka presenetiti na najboljši možen način, najemite napihljiva igrala. Dva ključna razloga za najem, sta nedvomno zagotovljena aktivnost (skakanje, motoričnih sposobnosti, lovljenje, plezanje itd.) in zabava brez primere. Napihljiva igrala so primerna za različne starostne skupine, kar pomeni, da se bodo zabavali vsi povabljeni. Vse, o čemer morate razmišljati, je izbor pravih (motiv, velikost itd.) in varno nameščenih igral.

Napihljiva igrala morajo biti profesionalno nameščena, hkrati pa morajo ustrezati številu otrok, ki se bodo na njih igrali. Če iščete najboljšo zabavo za otroški rojstni dan, potem poiščite zanesljivega ponudnika napihljivih igral. TUKAJ boste zagotovo našli pravega.

Ko želimo najeti napihljiva igrala za otroško rojstnodnevno zabavo, moramo biti pozorni na varnost, kar vključuje preverjanje certificirane in redno vzdrževane opreme, ter kakovost, ki pomeni čista in trpežna igrala brez kakršnihkoli poškodb. Vsekakor moramo izbrati primerno velikost in kapaciteto glede na starost in število otrok ter zagotoviti pravilno namestitev, kar pogosto vključuje storitev postavitve in odstranitve igral. Upoštevati moramo vremenske razmere in imeti rezervni načrt v primeru slabega vremena (rešitev je najem šotora, pod katerega lahko postavimo igrala). Prav tako pa starši velikokrat pozabimo, a je ključnega pomena – da moramo natančno prebrati in razumeti pogoje najema, vključno s ceno, trajanjem, politikami odpovedi in odgovornostmi za morebitno škodo, ter preveriti, ali ima ponudnik ustrezno zavarovanje, ki pokriva morebitne poškodbe ali nesreče.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Naj vreme ne pokvari praznovanja

“Kaj pa če bo dež?” je vprašanje, ki si ga pri načrtovanju rojstnega dneva običajno zastavljamo starši in do zadnjega pregledujemo vremenske napovedi in stiskamo pesti, da ne bi deževalo. Tudi te skrbi se da zelo enostavno rešiti. Najem šotora za rojstnodnevno zabavo prinaša številne prednosti, še posebej, če praznovanje ali piknik načrtujemo na prostem.

4 razlogi, zakaj za praznovanje najeti šotor

  1. Zaščita pred vremenskimi vplivi: Šotor nudi zaščito pred soncem, dežjem ali vetrom, kar omogoča neprekinjeno zabavo ne glede na vremenske razmere.
  2. Posebno vzdušje: Šotor ustvari poseben prostor za zabavo, kjer se otroci in odrasli lahko sprostimo in zabavamo vsak na svoj način.
  3. Fleksibilnost: Ker so šotori različnih velikosti in oblik, lahko naše druženje prilagodimo glede na število povabljenih in vrste aktivnosti.
  4. Dekoracija: Notranjost šotora lahko okrasimo po želji, kar pripomore k ustvarjanju čarobnega vzdušja in popolnega tematskega okolja.

Kakšne so cene najema šotora in kako najti pravega, preverite na portalu Moja dejavnost, kjer boste našli pester nabor ponudnikov – tudi v blizu vašega doma ali kraja, kjer bi radi praznovali.

TOP IDEJA: Adrenalin in nova doživetja za najstnike

Adrenalin, nova doživetja in unikatnost pa so tisti kriteriji, s katerimi se pogledujejo najstniki in starejši mladostniki. Ti imajo pogosto nekoliko drugačne želje glede praznovanja rojstnega dne v primerjavi z mlajšimi otroki. Želijo si bolj edinstvenih in vznemirljivih doživetij, ki so lahko tudi priložnost za ustvarjanje nepozabnih spominov s prijatelji. Sem sodijo jahanje konj, plesne zabave s profesionalnim DJ-em, adrenalinske aktivnosti v parkih, poleti s padalom, tematske zabave, kampiranje, ustvarjalne delavnice … Ko boste pregledali vse ideje za aktivno praznovanje na prostem, boste skupaj z vašim najstnikom nedvomno našli najboljšo izbiro za praznovanje nepozabnega rojstnega dneva.   

Načrtovanje otroške rojstnodnevne zabave zahteva premišljenost in kreativnost, vendar lahko z ustrezno izbiro elementov poskrbimo za nepozaben dogodek, ki bo osrečil našega otroka in vse povabljene. Vse odgovore boste našli na Moja-dejavnost.si, kamor lahko v iskalnik samo vpišete, kar iščete, in boste dobili nabor preverjenih ponudnikov najrazličnejših storitev. Če kaj, vsi starši vemo, da ni večje sreče kot osrečit naše otroke. 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia