fbpx
Lepota in zdravje

5 razlogov, zakaj obiskati zasebnega zdravnika

2. julija, 2024 - Oglasno sporočilo

“Zasebnega zdravnika sem najprej iskala zase, saj po hudi obliki izgorelosti in posledično po potrditvi avtoimune bolezni nisem našla informacij, ki bi mi dovolj hitro dale odgovore za nadaljnje obravnave,” pravi Marjeta in pove, zaradi katerih 5 razlogov se je odločila prav.

Odločitev za izbiro zasebnega zdravnika je bila za Marjeto premišljena in je temeljila na želji po boljši zdravstveni oskrbi. Najprej zase, potem pa tudi za svojo mamo, ki je po možganski kapi potrebovala drugačno nego, medicinske pripomočke in ustrezno rehabilitacijo.

  • 5 razlogov, zakaj izbrati zasebnega zdravnika

Kljub temu, da so zasebne zdravstvene ambulante plačljive, nudijo številne prednosti, zaradi katerih jih pacienti pogosto radi izberejo.

  1. Ena izmed glavnih prednosti je bila za Marjeto razpoložljivost terminov: ”Vedno sem lahko hitro dobila termin, ko sem ga potrebovala, brez dolgotrajnega čakanja in prelaganja na kasnejši datum.”
  2. Krajše čakalne vrste so bile še en pomemben dejavnik: ”V primeru nenadne zdravstvene težave sem lahko hitro prišla do zdravnika, kar mi je omogočilo pravočasno zdravljenje in zmanjšalo stres, ki ga prinaša čakanje.”
  3. Zasebni zdravnik si lahko za obravnavo pacienta vzame več časa, kar pomeni, da pacienta natančno posluša, razume moje težave in poišče najboljše rešitve: ”To je zame izjemno pomembno, saj imam občutek, da sem resnično slišana in da zdravnik skrbi za moje dobro počutje.”
  4. Možnost izbire specifičnega zdravnika ali specialista: ”Ta možnost mi je všeč, saj mi daje dodatno zaupanje. Izbrala sem zdravnika, ki mu popolnoma zaupam, in s katerim imam dober odnos. To je ključnega pomena za uspešno zdravljenje in vzpostavljanje zaupanja v zdravstveno oskrbo.”
  5. Svetovanje pri uporabi medicinskih pripomočkov: ”Najbolj hvaležna sem zasebnemu zdravniku, da mi je pomagal tudi pri usmeritvah, kako lahko pomagam svoji mami, ki je okrevala po kapi.

Kako izbrati pravega zasebnega zdravnika?

Ni enostavno izbrati pravega osebnega zdravnika ali specialista, saj jih je v zdravstvu veliko, poleg tega pa se je težko odločati brez vpogleda v njihove dejavnosti, storitve, cenike in ostale specifike ter specializacijo. Zato boste na Moja dejavnost našli skrbno in pregledno izdelan seznam zasebnih zdravnikov in zdravstvenih ambulant, ki jih boste med seboj lahko primerjali glede na reference, storitve in tudi cenik dejavnosti. 

Tukaj oddajte povpraševanje in pridobite odlične ponudbe s strani zasebnih zdravnikov.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Medicinski pripomočki za domačo rabo

Marjeta pove, da ji je pomoč zasebnega zdravnika prišla zelo prav, ko je pomagala tudi svoji mami, ki je okrevala po kapi. Takrat smo potrebovali doma najprej stojalo za infuzijo, potem pa gibalne pripomočke za fizioterapijo in prijemalke. Sama do takrat nisem vedela, ali naj medicinske pripomočke najamem oziroma kako naj pridem do njih. Ponudnika, ki je razumel naše želje in potrebe, sem našla na portalu Moja dejavnost.

Kupujete nove ali pa iščete ponudnika za vzdrževanje, servis in prodaja rezervnih delov za medicinske pripomočke in opremo za ordinacijo?

Se je medicinski pripomoček, naprava ali kos pohištva pokvaril ali pa poškodoval? Kar brez skrbi. Ponudniki nakupa ali izposoje medicinske opreme bodo nudili vsestransko pomoč ter popravilo opreme. Pomagali vam bodo z vzdrževanjem medicinskih pripomočkov, možnost nakupa rezervnih delov, in popravila ter preventivne servise in preglede medicinskih pripomočkov, opreme in ambulantnega pohištva. Seznam vseh ponudnikov boste našli TUKAJ.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Katerega specialista iščete?

Ko se soočimo z zdravstveno težavo, nemalokrat niti ne vemo, kam se obrniti. Proces zdravljenja, postavljanja diagnoz in opravljanja preiskav poteka v Sloveniji v številnih bolnišnicah, poliklinikah in zdravstvenih domovih. Te ustanove si prizadevajo pacientom nuditi najboljšo možno zdravstveno oskrbo in pomoč pri reševanju zdravstvenih težav in bolezni.

Bolnišnice, poliklinike in zdravstveni domovi imajo številne specialistične ambulante in diagnostične oddelke za različna medicinska področja. Prednost bolnišnic in poliklinik je v tem, da omogočajo dolgotrajnejšo profesionalno zdravstveno oskrbo, kar pomeni, da pacienti lahko tam tudi bivajo med zdravljenjem. V Sloveniji imamo številne bolnišnice in poliklinike, ki delujejo v več izpostavah desetih območnih enot. Zato je smiselno preveriti, kje bi našli ustreznega specialista blizu vašega domačega kraja. Več informacij o teh ustanovah lahko enostavno preverite na spletni strani portala Moja dejavnost, kjer vas čaka obsežen SEZNAM.

Na portalu Moja dejavnost lahko poiščete bolnice, poliklinike in zdravstvene domove v vaši bližini, preverite, katere oddelke imajo, in katere zdravstvene ustanove sprejemajo nove paciente. Iščete lahko enostavno s pomočjo lupe, izbirate glede na regijo in kraj, vtipkate želeno storitev, in tudi enostavno primerjate ponudnike med seboj.

Še najbolje pa bo, da hitro pridobite odgovor na želeno preko obrazca za povpraševanje, ki ga najdete na spletni strani Obrazec za povpraševanje.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia