Lepota in zdravje

5 prednosti, ki so jih izpostavile uporabnice Modibodi hlačk za menstruacijo in inkontinenco

10. februarja, 2023 - Oglasno sporočilo

Kaj sploh so hlačke za menstruacijo in inkontinenco?

To so hlačke, ki vpijejo kri in urin brez dodatnih higienskih pripomočkov. Naš patentiran vpojni del je zasnovan s posebno tehnologijo, ki omogoči vpijanje tekočine, zate pa poskrbi, da ostaneš suha in sveža. Po uporabi jih le spereš pod vodo in vržeš v pralni stroj, posušiš in spet oblečeš.

Spodaj si preberi 5 prednosti, ki jih uporabnice Modibodi hlačk največkrat izpostavijo: 

  1. Udobje. Vse uporabnice se strinjajo, da je udobje z njimi neprimerljivo večje.
  2. Brezskrbno spanje.
  3. Vedno pri roki.
  4. S primerno nego na daljši rok cenejše kot izdelki za enkratno uporabo.
  5. Dolgoročni učinki rednega nošenja hlačk.
Hlačke do popka Classic v črni barvi in srednji vpojnosti.
  • Vrhunska zaščita

Hlačke so ustvarjene z namenom, da se jih nosi same – tiste, ki prisegate na skodelico, jih lahko uporabite kot dodatno zaščito, v primeru, da vam skodelica kdaj zataji. Na vložke in tampone, ter seveda plenice lahko kar pozabite. Ker je vpojni del zelo tanek, se ne občutijo prav nič drugače kot ostale navadne spodnje hlačke. Narejene so iz mehkega bambusa (klasična in sensual kolekcija), recikliranega najlona (brezšivna kolekcija) in bio bombaža (najstniška kolekcija), ki so izredno prijazni koži. Pri sluznici se nahaja merino volna, ki poskrbi za antibakterijsko zaščito, ter občutek suhosti in svežine.

  • Brezskrbno spanje

Vsaki se je že kdaj zgodilo, da se je zjutraj zbudila v krvavih rjuhah. Na spanje med menstruacijo zagotovo vplivajo skrbi o krvavi posteljnini, preverjanje polnosti vložka za enkratno uporabo ter njegovo neudobje. Si vedela, da si pri spanju s tamponom v nevarnosti za sindrom toksičnega šoka? Ko boš ugotovila pravo vpojnost zase, boš z našimi hlačkami zagotovo spala kot dojenček. No, bolje rečeno, kot dojenčkov očka.

  • Vedno pri roki.

Hlačke po uporabi opereš, dobro posušiš in že te čakajo v omari na novo menstruacijo. Nobene potrebe ni po skoku v trgovino, kjer se ponavadi poleg zaščite za enkratno uporabo v košarici najde še kakšen (ali dva) nenačrtovana izdelka ali pa pošiljanju svojega dragega, ki se bo izgubil v ponudbi vložkov in tamponov.

Rumene reciklirane brazilske hlačke v srednji vpojnosti.
  • Na dolgi rok cenejše kot izdelki za enkratno uporabo.

Hlačke niso za »šprint«, ampak za tek na dolge proge. Kaj mislimo s tem? Njih po uporabi ne vržeš v koš ampak ti s pravilno uporabo lajšajo menstruacije kar do dveh let. Po tem času ne bodo nič manj vpojne, le počasi bo začela padati antibakterijska zaščita.

  • So kakšni učinki hlačk na dolgo rok?

Več naših rednih strank nam je sporočilo, da so se jim z redno uporabo Modibodi hlačk zmanjšala vaginalna vnetja in umirile menstruacije. Temu lahko pripišemo blagodejne učinke merino volne, ki ne pregreva mednožja in ne vsebuje kemikalij za razliko od tamponov in plastičnih vložkov. Prav tako jih veliko pove, da  z našimi hlačkami včasih kar pozabijo, da imajo menstruacijo, saj jim ni nič neudobno in so dobro zaščitene. Predvsem pa poudarjajo, da se jim je pogled na menstruacijo popolnoma spremenil. Nanjo ne gledajo več kot nekaj slabega, odvečnega ampak jo sprejemajo kot del sebe.

Kaj pa ti? Si jih že preizkusila ali si še skeptična? Če še nisi prepričana, beri dalje. 😊

Kako delujejo? 

Visok bikini sensual v bež barvi in blagi vpojnosti.

Hlačke so sestavljene iz 4 tankih slojev. Tanki sloji omogočajo dobro prileganje, njihovo število pa preprečuje puščanje. Hlačke so udobne, ker se vpojni del nahaja le ob nožnici in v okolici, torej tam, kjer ga res potrebuješ. Merino volna, vpojni del, nepropustni sloj ter zunanji del hlačk so štirje sloji, ki hlačkam nudijo zanesljivost, vpojnost in udobnost. Patentirani vpojni del meri le 3 mm, zato hlačke niso videti nič drugače kot običajne spodnje hlačke. 

Koliko parov potrebujem? 

Priporočamo vsaj 5 parov hlačk. Tako boste lahko z enim pranjem tekom cikla poskrbele, da boste vse dni uživale v udobju naših hlačk. V kolikor bi želele prati hlačke le na koncu cikla, za še večjo svobodo, pa priporočamo 8 – 10 parov. Uporabljene hlačke splaknete pod hladno vodo, jih pustite na zračnem mestu (rob kopalne kadi ali tuš kabine je čisto primerno mesto) in jih operete skupaj na koncu cikla. Seveda ni nič narobe, če jih operete s ostalim perilom. Pa še namig, za hitrejše sušenje hlačke obesite z vpojnim delom navzven. 

Kako opraviti prvi nakup?  

Klasične boksarice v črni barvi in močni vpojnosti.

Hlačke niso vpojne po celotni površini, ampak le pri vpojnem delu, ki je ultra tanek – 3mm. Ta je pri različnih vpojnostih različno dolg. Ponujamo 7 različnih vpojnosti, 4 pa so glavne: blaga, zmerna, močna in maksimalna. Blaga vpojnost pokrije del pri mednožju, zmerna je 3 cm daljša, močna vpojnost ima vpojni del do zadnje elastike. Maksimalna vpojnost je nekoliko drugačna, saj vpojni del pri njej sega od sprednje do zadnje elastike, poleg tega pa je pri mednožju še dodaten vpojni sloj.

Kako izbereš pravo vpojnost zase? Glede na moč svoje menstruacije, seveda. Za prvi nakup ti svetujemo, da izbereš dva para hlačk v dveh vpojnostih. V kolikor imaš blago menstruacijo, priporočamo izbiro blage in zmerno vpojnost, v kolikor imaš močno menstruacijo pa zmerni  in močno vpojnost. V primeru izredno močne menstruacije (endometrioza, sindrom policističnih jajčnikov in ostalih bolezenskih stanj) ali poporodne čišče pa priporočamo izbiro močne in maksi vpojnosti. Ko v prvem ciklu preizkusiš hlačke, boš tudi sama boljše vedela katero vpojnost boš še potrebovala.  

Šport in menstruacija

Ogromno žensk in najstnic izpusti telovadbo med menstruacijo zaradi skrbi pred puščanjem, bolečino in sramu.

Pri Modibodi smo se zato povezali s podjetjem Puma in skupaj ustvarili izdelke, ki so primerni za šport med menstruacijo. V tej kolekciji najdeš hlačke – tangice, bikini in boksarice, pa tudi 7/8 pajkice in kratke pajkice.

7/8 reciklirane pajkice v rdeči barvi, ki smo jih ustvarili v sodelovanju s podjetjem Puma.

Hlačke proti potenju

Naše uporabnice se včasih pošalijo, da so menstrualne hlačke tako udobne, da bi jih nosile kar vsak dan. Mi smo jih poslušali in ustvarili hlačke proti potenju, ki so primerne za vsak dan in so brez vpojnega dela. Pri sluznici se nahaja merino volna, ki vpija pot in neprijetne vonjave. Poskrbijo, da si navkljub stresnim situacijam suha in sveža. Paketek je pri ženskah sestavljen iz petih hlačk (bikini ali do popka) v različnih barvah.

Hlačke do popka proti potenju – barva Maroko.

Če ti je kateri izmed izdelkov vsaj malo vzbudil pozornost, skoči na www.modibodi.si in si oglej vso našo raznoliko ponudbo.